skip to Main Content

Blagoslovi v služenju

Vsi si želimo, da bi bilo naše življenje pomembno. To je razlog, da počnemo stvari, ki jih počnemo. Lovimo napredovanja in vodstvene položaje, ker želimo prinesti spremembo. Svoje otroke spodbujamo, da gredo na fakulteto, dobijo dobro službo in zaslužijo veliko denarja, v upanju, da bodo tudi oni prinašali spremembe.

Z bogastvom ali vplivom ni nič narobe, toda te stvari same ne bodo spremenile sveta in niso tisto, za kar smo bili ustvarjeni.

Ustvarjeni smo bili, da gradimo cerkev (Efežanom 4,11-13). Bog je vsakega ustvaril z edinstvenimi talenti, osebnostjo in nabori spretnosti. In ko Jezusa povabimo v svoje življenje, zagotovo prejmemo vsaj en duhovni dar. Največ veselja in največje spremembe smo deležni, ko svoje talente, darove in sposobnosti, ki nam jih je dal Bog, uporabimo za gradnjo cerkve (Efežanom 4,14-16).

8 blagoslovov, ki jih izkusimo, ko služimo drugim:

1. Služenje nam omogoča, da odkrijemo in razvijamo svoje duhovne darove.

Prvo pismo Korinčanom 12 cerkev primerja s človeškim telesom. Tako kot so naša telesa sestavljena iz številnih delov, ki opravljajo določene funkcije, je cerkev sestavljena iz ljudi z različnimi veščinami in sposobnostmi. Sami ti deli niso zelo uporabni, skupaj pa ustvarimo nekaj lepega.

2. Služenje nam omogoča, da doživimo čudeže.

V Janezu 2 je bil Jezus na poroki in mlademu paru je zmanjkovalo vina za povabljene. Služabnikom je rekel, naj do vrha napolnijo z vodo več velikih posod. Ko so gostom postregli vodo, je bilo vino! Gostje niso nikoli vedeli, kaj se je zgodilo; služabniki so bili tisti, ki so bili priča čudežu. Enako velja za nas, ko služimo.

3. Služenje nam omogoča, da izkusimo veselje in mir, ki izhajata iz poslušnosti.

V 1. Petrovem pismu 4,10-11 (Živa Nova zaveza) piše: »Vsakemu izmed vas je Bog dal kakšen poseben dar. Uporabljajte te darove tako, da pomagate drug drugemu in da posredujete drugim Božje blagoslove… Tako bomo častili Boga po Jezusu Kristusu.« Služenje je oblika čaščenja, način, kako izraziti hvaležnost za to, kar je Jezus storil za nas, ter deliti ljubezen in milost, ki sta nam bila dana.

4. Služenje nam pomaga, da smo bolj podobni Jezusu.

S služenjem preusmerimo fokus s sebe na druge. Druge začnemo videti tako, kot jih vidi Jezus. In vidimo Jezusa V drugih (Matej 25,40).

5. Služenje nas obdaja z drugimi kristjani, ki nam lahko pomagajo slediti Jezusu.

Ko delamo ob boku z drugimi ljudmi, se neizogibno oblikuje vez. To je bil del Božjega načrta, kako naj bi cerkev delovala. Zato nas Pismo Hebrejcem 10,24–25 nagovarja: »Mislimo drug na drugega, takó da se spodbujajmo k ljubezni in dobrim delom. Ne zapuščajmo svojega zbora, … marveč drug drugega spodbujajmo.«.

6. Služenje povečuje našo vero.

Ko se premaknemo iz svojih con udobja, Bog povečuje našo vero z razkrivanjem novih potencialov – v nas samih in v svoji Cerkvi. Ko vidimo, kaj lahko naredi, ko njegova moč deluje v nas, začnemo iskati vrata, ki jih odpira, namesto da bi si utirali pot skozi tista, ki jih je zaprl (Efežanom 3,20).

7. Služenje nam omogoča, da izkusimo Božjo prisotnost na nove načine.

Spodbujanje in ozdravljenje gresta z roko v roki. Ko spodbujamo druge in oni najdejo ozdravitev, smo opogumljeni. To je razlog, zakaj toliko ljudi, ki se odpravijo na misijonarska potovanja, pravijo, da so prišli domov z občutkom, da so dobili več, kot so dali.

8. Služenje je dobro za vašo dušo.

Študije so pokazale, da je prostovoljstvo tako dobro za duha in telo, da lahko olajša simptome stresa in depresije. Dotikanje naših darov in strasti gradi samozavest, energijo in moč. Služenje drugim je lahko tudi najboljše odvračanje od lastnih skrbi.

Dajemo vse vrste racionalnih razlag, da ne služimo:

Nimam časa.
Ne vem, kaj naj delam.
Nimam posebnih veščin, da bi kaj prispeval.
Ne potrebujejo me.

Toda v resnici Gospod ne kliče opremljenih; On opremi poklicane. Bog je uporabil moške in ženske s podobnimi dvomi, da je spremenil potek zgodovine. Mojzes ni mislil, da je vodja ali govornik, toda Bog je preko Mojzesa deloval, da bi Izrael spravil iz suženjstva. David je bil najmlajši (in zato najbolj nepomemben) od vseh svojih bratov, vendar je Bog preko Davida deloval, da je premagal velikana, in ga na koncu postavil za kralja. Pavel je ubijal kristjane, preden je srečal Jezusa, vendar je postal eden najbolj cenjenih in plodovitih pisateljev/ustanoviteljev cerkva v zgodovini.

Bog ne želi samo delovati skozi tebe, želi delovati v tebi.

Vir: newspring.cc

Sorodni prispevki

Resnica o priznanju in kesanju

V trenutku osebnega odrešenja prejmemo odpuščanje od Jezusa, če priznamo, da smo grešniki in ga prosimo, naj nas spremeni. Ta proces, priznanje in kesanje, je

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X