Skip to content

Ljubezen je od Boga

“Ljubi, ljubimo se med seboj, ker je ljubezen od Boga.” (1. Janez 4,7)

Življenje v Božjih otrocih je tako bogato, da je za njih možno ljubiti vse brate in sestre v Kristusu. Takšna ljubezen je spontani sad Božjega Svetega Duha. Za Božjega otroka ni razlike med ljubeznijo do enega brata ali vseh, kajti ista je ljubezen do enega ali več. Eden je ljubljen, ker je brat, in mnogi so ljubljeni, ker so bratje. Število oseb nima veze, ker je izražena ljubezen “od Boga”. Bratska ljubezen je ljubezen do vseh bratov.

Bodimo previdni, da ne naredimo nekaj, s čim bi se prekršili proti tej ljubezni. Ne dovoli, da te tvoja bratska ljubezen zapusti zaradi ran, ki so ti bile zadane, ker to bi imelo žalostne posledice. Bog je na našo pot postavil mnoge brate in sestre, tukaj in sedaj, da bodo tarče naše ljubezni. Ti predstavljajo našo priložnost, da spoznamo našo ljubezen do Boga na zelo drag in oprijemljiv način. Nikoli se ne ponašaj, koliko ljubiš Boga; nauči se samo izkazovati ljubezen do bratov.

Vir: Watchman Nee

Sorodni prispevki

Kaj pomeni biti odrešen?

Odrešenje se zgodi, ko posameznik prizna, da je grešnik, prosi Jezusa, naj prevzame nadzor nad njegovim življenjem, in se zaveže, da mu bo sledil. Apostol

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X