Skip to content

Pridi tak kot si.

Cerkev je kraj za ljudi! Ko se v nedeljo zberemo na bogoslužju, vsak pride takšen kot je.
Otroci, mladi, odrasli in starejši, vsak dodaja k raznolikosti in enotnosti.
V iskrenosti je moč. Pristnost nas privlači.

KRAJ

Najdete nas na naslovu: Ciril Metodova ulica 1a, 9000 Murska Sobota.

PARKIRIŠČE

Pred zgradbo imamo malo parkirnega prostora, a je 300m stran javno parkirišče, kjer lahko ob nedeljah parkiramo brezplačno.

NAŠA BOGOSLUŽJA

Ob vstopu skozi glavni vhod vas bo pozdravilo nekaj ljudi, ki vam bodo z veseljem v pomoč in vas bodo usmerili naprej v glavno dvorano. Opazili boste sproščeno vzdušje, ljudje se bodo pogovarjali kot v drugih javnih prostorih in vsi so oblečeni preprosto. Če pridete vsaj 15 min prej, ne boste imeli težav pri izbiri sedeža v dvorani. Če pridete kaj kasneje in takoj ne najdete prostega stola, vam bomo pomagali in vas usmerili.

OTROCI IN NEDELJSKA ŠOLA

Med bogoslužjem staršem z otroci nudimo varstvo za otroke do 5 let in nedeljsko šolo za otroke starosti 6-11 let. Imenujemo jih Jezusovi junaki. Med bogoslužjem voditelj vedno omeni, da otroci lahko grejo v njihove prostore, da odrasli lahko nemoteno poslušajo pridigo.

Skupina odraslih učiteljic jih tako zbere in odpelje v prostore za otroke. Če starši želijo, se jim lahko pridružijo. Nam je le pomembno, da na bogoslužju otroci in odrasli slišijo sporočilo iz Svetega pisma na njim primeren način.

Team za otroke sestavljajo zanesljivi ljudje, s katerimi bodo vaši otroci povsem varni. Proti koncu bogoslužja se celotna skupina otrok vrne nazaj k odraslim.

STIL SLAVLJENJA

Blagoslovljeni smo z izjemno skupino talentiranih glasbenikov in dobrih vokalistov, ki vsak teden s svojimi darovi služijo skupnosti. Naš stil slavljenja bi lahko opisali z besedo sodobno. Starejše pesmi še uporabimo, a večinoma pojemo novejše. Kvaliteta naše slavilne glasbe in osredotočenost na Jezusa Kristusa sta med bistvenimi deli našega nedeljskega bogoslužja.

SPOROČILO IZ SVETEGA PISMA

Večji del bogoslužja je namenjen poučevanju globokih resnic iz Svetega pisma in pojasnjevanju le-teh na način, ki biblijskemu sporočilu daje smisel in je lahko preneseno v vsakdanje življenje. Pričakujete lahko, da bo pridiga trajala prib. 35 min. Naše pretekle pridige lahko poslušate tukaj:

ODZIV

Na bogoslužjih se različno odzivamo na slavljenje: dvigamo roke, molimo glasno, čaščenje spremlja tudi dar govorjenja v jezikih, ipd. Prvo nedeljo v mesecu se celotna skupnost osredotočimo na brezplačen dar odrešenja, ki ga je Jezus priskrbel za nas s svojo smrtjo in vstajenjem.

Ob nedeljah tudi ustvarimo priložnost za slavljenje Boga z našim denarjem. S prostovoljnimi prispevki del tega, kar imamo, vrnemo Bogu. Nikogar k temu ne silimo, vsak lahko prispeva kolikor se je odločil. Ravnanje s financami je transparentno in zato vodstvo cerkve pripravlja mesečna in letna finančna poročila.

Prosimo, po bogoslužju ne hitite domov. Če želite, ostanite še nekaj minut ob pijači in prigrizku, da spoznate nove ljudi.

Upamo, da vas kmalu spoznamo!

MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X