Skip to content

Kako klicati k Bogu?

Matej 14,29-30:

On mu je dejal: »Pridi!« In Peter je stopil iz čolna, hodil po vodi in šel k Jezusu. Ko pa je videl, da je veter močan, se je zbal. Začel se je potapljati in je zavpil: »Gospod, reši me!

Zazvoni telefon in ti se oglasiš. Nejevoljen glas te obvesti o tragediji. Tvoje srce je tako težko, da se ti zdi, da bi lahko umrl. Kaj storiš?

Slabe novice, nevarnost in bolečina povzročijo, da začnemo iskati pomoč. Kot kristjani ostajamo v Bogu, ki nam lahko pomaga. V trenutkih, ko nas življenjske situacije pretresejo, bi morali klicati k njemu.

V Svetem pismu se “klicanje” nanaša na odločno govorjenje, ki vključuje čustva in se nanaša na nujno potrebo. Bog nas vabi, da uporabimo tak način molitve, ko resnično potrebujemo njegovo milost.

Potrebna sta tako vera kot ponižnost, da na glas delimo svoje srce. Klicanje je torej način, da Božji otroci izrazijo svoje zaupanje v Božjo zmožnost in pripravljenost, da nam pomaga. Ko v nuji kličemo k njemu, tudi odložimo svoj ponos in odnos samozadostnosti.

Božja beseda nam zagotavlja, da naš Oče sliši naš klic in se nanj odzove. V Psalmu 3:5, David piše:

“S svojim glasom kličem h GOSPODU in me usliši s svoje svete gore.”

Ko glasno prosimo za pomoč v Jezusovem imenu, vabimo njegovo moč v svojo situacijo. Ne pozabimo, da je moč že v izgovarjanju njegovega imena.

Ko kličemo k Bogu, lahko On problem odstrani v trenutku, vendar pa moramo pogosto čakati na njegov popolni čas. Težkim okoliščinam je mogoče celo dovoljeno ostati, za Njegove dobre namene. Kljub temu pa lahko vedno računamo na Njegovo tolažbo in prisotnost, kar nam pomaga, da živimo v radosti in upanju.

Vir: intouch.org

Sorodni prispevki

Kaj pomeni biti odrešen?

Odrešenje se zgodi, ko posameznik prizna, da je grešnik, prosi Jezusa, naj prevzame nadzor nad njegovim življenjem, in se zaveže, da mu bo sledil. Apostol

Več »

Dragocena kri

Vse, kar ima Bog, je lahko vaše! (Rimljanom 8,31) Odpuščanje vaših grehov, ozdravljenje vaših bolezni, osvoboditev iz vsakega sovražnikovega zatiranja – vse to lahko dobite

Več »

Dokončano je!

Nismo rešeni naših grehov, ker so Jezusu po krivem sodili judovski in rimski uradniki in ga je Pilat obsodil na smrt. Tudi nismo odrešeni zato,

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X