Skip to content

Razlil bom svojega Duha na moje ljudstvo

Razlil bom svojega Duha na moje ljudstvo. (Apd 2,17; Joel 3,1) Ko me boste slavili in častili bom izlil na vas svojo radost. (Psalm 42,4-5)
“Ko se boste poglabljali globlje k meni, vas bom napolnil z več sebe. Želim si globljega odnosa z vami. Ko boste iskali več mene, več moje prisotnosti, več mojega vodenja in modrosti, več moje volje, ki jo je treba storiti v vašem življenju, bom izlil živo vodo na vašo žejno dušo, “pravi Gospod. (Pregovori 25,25)

“V tem času strahu, dvomov in teme vas napolnjujem z vero, zaupanjem in svetlobo. Povedal sem vam, da sem z vami (Izaija 41,10) in da tukaj čakam, da me poiščete na vseh področjih vašega življenja. (Jeremija 29,13) Ko boste tako delali, boste ugotovili, da vas preplavlja mir. Moja ljubezen vas obdaja in tolaži. Moja dobrota je nad vami in moji blagoslovi se izlivajo na vas,” pravi Gospod.

“Hodite v luči, ki jo sijem na vašo pot (Job 29,3). Ko boste šibki, vas bom okrepil (2 Korinčanom 12,9) in dvignil vas bom z desnico svoje pravičnosti. (Izaija 41,10) Ko boste hodili v poslušnosti do mojega namena in načrta za vaše življenje, bom povečal vaše maziljenje (1 Jn 2,27). Ko se boste naučili hoditi po Duhu, boste videli, da bodo Moje besede tekle skozi vas (Pregovori 1,23). Moja beseda bo kot goreč ogenj zaprt v vaših kosteh (Jeremija 20,9). Zaupajte mi, da vas bom peljal tja, kamor morate iti, in da boste povedali, kar vam bom položil na srce (Pregovori 3,5; Psalm 37,5). Molite. Poslušajte. In jaz vas bom vodil in vam kazal pot,” pravi Gospod. (Janez 16,13).

“Poenostavite. Zmanjšajte svoje motnje, ker preplavljajo vaš um in utišajo moj glas (1 Korinčanom 7,35). Bodite tiho v sebi (1 Tesaloničanom 4,11). Utišajte svoje misli in se osredotočite na mene (Izaija 26,3). Odvrzite skrbi in strahove tega sveta, vedoč, da sem slišal vaše krike in vaše prošnje, ki ste mi jih izrekli (Filipljanom 4,6). Slišal sem vaše molitve in poznam vaša srca,” pravi Gospod. (1 Kraljev 9,3)

“Ali lahko celo sedaj začutite mir, ki se je naseli v prostor? Mir vam zapuščam, svoj mir vam dajem. Ne dajem vam ga, kakor ga daje svet. Vaše srce naj se ne vznemirja in ne plaši (Janez 14,27). Kajti hodim pred vami in utrjujem pot, kjer poti prej ni bilo (Izaija 43,16). Jaz delujem. Prinašam vam mir, veselje, upanje in ljubezen, kot je še nikoli niste poznali (Rimljanom 15,13). Kot jaz dajem, želim, da dajete vi drugim (Janez 13,34). Ko boste blagoslovili druge v mojem imenu, boste tudi vi blagoslovljeni,” pravi Gospod nad vojskami. (Ezekiel 34,26; 1 Peter 3,9).

Vir: gingerbarbare.wixsite.com

Sorodni prispevki

Bog je dober – res?

Že od otroštva smo govorili: »Bog je dober, Bog je velik, zahvalimo se mu za vse, kar prejemamo.« Res verjamemo v to? Smo popolnoma prepričani,

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X