Skip to content

Tri enostavne skrivnosti do veselega srca

Depresija, osamljenost in tesnoba so med ljudmi na vrhuncu. In to kljub dejstvu, da imamo več premoženja, smo bolj povezani in imamo več možnosti, kot kadarkoli prej.

V čem je problem?

Izgleda nekako takole: Namesto da bi se povezali, čedalje bolj drsimo vstran drug od drugega. Ne moremo si poiskati prijateljev. Naše imetje nas ne zadovolji in moramo imeti še več. Jemljemo več in več zdravil, da olajšamo depresijo in tesnobo.

MOGOČE BODO TE TRI SKRIVNOSTI PRINESLE SPREMEMBO ZA VSE NAS:

1. “Radost je večja od sreče.”

Radost prihaja od znotraj. Sreča prihaja od zunaj.

Radost prihaja iz Božje navzočnosti v tvojem srcu, ki je kot vodnjak življenja, ki nikoli ne presahne. Sreča je odvisna od vseh tvojih zunanjih okoliščin, ki morajo biti popolne in perfektno usklajene.

Dan začni z radostjo. Zapoj pesem, himno, psalm, ki si ga prebral. Daj Bogu slavo in čast, ki si jo tako zelo zasluži! Potegni nekaj “radosti” iz tega globokega vodnjaka v tvojem srcu. Tvoje okoliščine se bodo spremenile!

2. “Molitev prihaja iz tvojega duha, ne iz tvojega uma.”

Ko je molitev umsko dejanje, se mučimo. Naše misli nas prevzamejo. V resnici poskušamo le rešiti naše lastne probleme, tako da se trudimo biti religiozni.

Sprosti se in dovoli, da moli Sveti Duh, ki je v tebi. On je v tebi. Umiri se in prisluhni Njegovemu glasu v tebi. Moli s pomočjo Svetega pisma, moli z obljubami, ki jih je Sveti Duh zapisal. In to tvojo molitev ohranjaj v srcu ves dan.

Začni z branjem Psalma 23, zelo počasi. Moli vsak verz kot obljubo, ki jo sprejemaš za svoje življenje. Naj “Nič mi ne manjka” postane “Gospod, sprejemam tvoj blagoslov za moje življenje.”

3.  “Hvaležnost je najvišja drža.”

Tretja preprosta skrivnost je v tem, da v vsem poiščeš nekaj, za kar si hvaležen. Pavel je takole rekel: “V vsem se zahvaljujte, kajti to je Božja volja.”

Izraelci so se pritoževali, godrnjali in mrmrali glede vsega, kar je Bog naredil za njih v puščavi. Vsi so pomrli v puščavi. Deset gobavcev so vsi ozdraveli in samo EDEN se je vrnil in rekel: “Hvala!”

Hvaležnost je tvoja izbira. To je odločitev, da boš hvaležen v vseh okoliščinah, v katerih se znajdeš. Hvaležnost pomeni zahvaljevanje Bogu za vsako najmanjšo stvari, ki jo je naredil, da je tvoje življenje vredno živeti:

        Parkirno mesto …

       Izdelek na razprodaji …

       Delovno mesto …

       Dom, kamor se lahko umakneš …

       Postelja za spanje …

       Omara, ki je polna oblek in čevljev …

       Hladilnik, ki je poln hrane …

       Mobilni telefon in računalnik …

       Pomivalni stroj in mikrovalovna pečica …

       Prijatelji, sorodniki, sodelavci in odnosi …

Seznam se nadaljuje!

Poskusi s temi preprostimi skrivnostmi.

Naj RADOST izpolni tvoje srce takoj, ko se zbudiš in slaviš Gospoda s preprosto pesmijo iz tvojega srca.

Naj MOLITEV pride iz tvojega srca, ko k Bogu moliš na podlagi Njegovih obljub. Na pamet se nauči odlomke Svetega pisma in se jih čez dan spominjaj v molitvi.

Naj bo HVALEŽNOST tvoja drža in poglavitni odnos. Najdi nekaj v vsem, za kar si lahko hvaležen.

To deluje!

Adijo depresija, osamljenost in tesnoba!

Sorodni prispevki

Kaj pomeni biti odrešen?

Odrešenje se zgodi, ko posameznik prizna, da je grešnik, prosi Jezusa, naj prevzame nadzor nad njegovim življenjem, in se zaveže, da mu bo sledil. Apostol

Več »

Dragocena kri

Vse, kar ima Bog, je lahko vaše! (Rimljanom 8,31) Odpuščanje vaših grehov, ozdravljenje vaših bolezni, osvoboditev iz vsakega sovražnikovega zatiranja – vse to lahko dobite

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X