Skip to content

Kje je Bog v tvojem najtemnejšem obdobju?

Ko si sredi temnega obdobja, ki te občutno izčrpava, je zlahka misliti, da je Bogu bolj mar za druge kot za tebe, in da Bog ne more rešiti situacije, s katero se soočaš. Dobro poznam takšne občutke…

Sredi najtemnejšega časa v mojem življenju sem šel na pogovor k poklicnemu terapevtu, ki je bil moj prijatelj. Seveda, njegovo prvo vprašanje je bilo: “Zakaj si prišel k meni?” Povedal sem mu zgodbo o družinski krizi in o živčnem zlomu moje hčerke. Opisal sem, kako razočaran in depresiven sem bil zaradi teh situacij.

Ponovno me je vprašal: “V čem je torej problem?”

“Saj sem ti rekel,” sem ga nahrulil. “Razočaran sem in depresiven.” Kar naprej me je spraševal isto vprašanje. Končno sem ga sfrustriran vprašal: “Kaj mi želiš povedati?”

“Sveto pismo pravi, da je ljubezen potrpežljiva, in da potrpi,” je odgovoril. “Ti trpiš, ker trpijo osebe, ki jih ljubiš. Jezus je rekel, naj žalujemo z žalujočimi. Ti žaluješ, ker tvoja družina trpi. Odzivaš se tako, kakor je Jezus poučeval. Ko bo tega konec, se boš veselil s tistimi, ki se bodo veselili! Do takrat pa zaupaj Bogu svojo družino in bodi prepričan, da se bo to obdobje končalo ob pravem času.”

Tri leta kasneje se je naša družinska kriza končala; sin in hči sta bila ponovno na čudovitem kraju in veselili smo se vsi v družini, saj smo bili obnovljeni.

NE DOVOLI, DA BI IZGUBIL UPANJE

Eden mojih velikih herojev je Abraham Lincoln. Bil je mojster v ohranjanju upanja in se nikoli ni predal. Njegov seznam porazov izgleda nekako takole: poraženec na volitvah v državno zakonodajno telo, spodeleli posel, umrla žena, živčni zlom, slab govorec, poražen pri nominaciji za kongres, poraz pri ponovni nominaciji, zavrnjen za deželnega uradnika, poražen glede vstopa v senat, poražen pri nominaciji za podpredsednika, ponovno poražen glede vstopa v senat – in končno, izvoljen za predsednika! Govorim o človeku, ki se je znal dvigniti, ko ga je življenje vrglo na tla. Lincoln nikoli ni izgubil upanja.

Pregovori 29,18 pravi: “Kjer ni vizije, ljudstvo propada.” Toliko resnice je v teh nekaj besedah. Brezup je kot ubijalec sanj. Brez upanja ne moreš imeti vere; in brez vere je svet obupen kraj.

PRI BOGU NOBENA SITUACIJA NI NEMOGOČA

Moč Božje odkupitve lahko vidimo tudi v najtemnejših, strašljivih in težkih situacijah. Ko se je Danielu v levji jami vse zdelo brezupno, ga je Bog rešil. Ko so Šadrah, Mešah in Abed Nego bili vrženo v ognjeno peč, jih je rešil sam Jezus. Ko je Bog našel človeka, ki je bil tako poln sovraštva, da je ubijal kristjane, ga je Jezus srečal na poti v Damask in spremenil njegovo ime v Pavel ter ga transformiral v enega največjih herojev vere, ki so kdaj hodili na tem svetu.

Zgodbe se nadaljujejo in ena od najbolj čudovitih zmožnosti našega Boga je ravno ta, da odkupi kakšno koli situacijo in reši katero koli osebo. Ne obstaja roka, ki bi bila proti tebi in je Bog ne bi mogel premagati. Pri Bogu ni nič nemogoče. Karkoli se godi v tvojem življenju, zapomni si: Jezus je mojster v gradnji palač, kjer je doslej bila past. Nima veze kako daleč si padel ali kako velik nered si naredil v svojem življenju, “On more po moči, ki deluje v nas, narediti neznansko več od tega, kar prosimo ali mislimo!” (Efežanom 3,20). Bog je specialist za nemogoče! Če danes žaluješ, boš enega dne žel radost! (Psalm 126,5)

BOŽJA LJUBEZEN JE POTRPEŽLJIVA

Naj te spomnim, da ne glede na to s kakšno goro se danes soočaš, Božja ljubezen potrpi skozi vsako stvar. Božja ljubezen ima dolžino; prehodi razdaljo. Ne moreš pasti tako daleč, da te ne bi mogla ujeti, teči tako hitro, da te ne bi mogla dohiteti, ali se skriti, da te ne bi mogla najti. Njegova ljubezen je boljša od tvojega najhujšega dne, močnejša od najbolj uporne volje in odpušča tvoj najbolj kruti greh. Ko se vdaš, ljubezen vztraja; in ko padeš, te ljubezen dvigne. Ljubezen je pogum za boječe, upanje nemočnim, moč šibkim in bogastvo ubogim. Ljubezen premaga razdaljo!

Si v težkem obdobju in čakaš preboj?

Vir: krisvallotton.com

Sorodni prispevki

Bog je dober – res?

Že od otroštva smo govorili: »Bog je dober, Bog je velik, zahvalimo se mu za vse, kar prejemamo.« Res verjamemo v to? Smo popolnoma prepričani,

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X