Skip to content

Kaj je krst v vodi in zakaj je pomemben?

Hoditi za Jezusom ni le enkratna odločitev, ampak potovanje, ki traja celo življenje. Ne glede na to, kako dolgo si že kristjan, vsak od nas ima pred seboj naslednji korak v hoji z Jezusom.

Če si predal svoje življenje Jezusu in ga povabil v svoje srce, toda nisi bil še krščen v vodi, je to tvoj naslednji korak!

4 stvari, ki jih moraš vedeti o krstu v vodi

1. Krst v vodi je javno oznanilo.

Podobno kot na nogometno tekmo nosimo majico svoje ekipe, je krst v vodi naša priložnost izraziti našo pripadnost osebi in ekipi. Ko naredimo ta naslednji korak in se krstimo v vodi, celemu svetu sporočamo, da pripadamo Jezusu, in da smo del Njegove ekipe.

Zasebna vera ne obstaja. Jezus je javno umrl za nas in podobno je krst v vodi naša priložnost, da javno oznanimo našo pripadnost Njemu.

2. Pri krstu v vodi gre za poslušnost.

Jezus je rekel: “Pojdite torej in naredite vse narode za moje učence: krščujte jih v ime Očeta in Sina in Svetega Duha” (Matej 28,19). Prva stvar, ki jo naj naredimo po odrešenju, tako pravi Jezus, je krst v vodi.

Ne moremo reči, da smo za Boga pripravljeni narediti karkoli, če ne naredimo prvega koraka. Če si Jezusa povabil v svoje življenje, nisi pa se še dal krstiti v vodi, je to tvoj naslednji korak.

Zasebna vera ne obstaja.

3. Krst v vodi sledi po odrešenju.

V prvi cerkvi je Peter pridigal prvo pridigo večtisoč glavi množici. Okrog 3.000 ljudi je bilo rešenih. Apostol Peter, ki je takrat oznanjal Božjo besedo, jim je naročil več stvari, toda prva stvar po odrešenju je bila krst v vodi (Apostolska dela 2,38). To merilo ostaja skozi nadaljnje dogajanje v prvi cerkvi in ostaja tudi danes. Krst v vodi je javno oznanilo o duhovni transformaciji, ki se je zgodila, ko smo svoje življenje predali Jezusu in začeli hoditi za njim.

4. Krst v vodi je mogočen opomnik.

Preko krsta v vodi se spomnimo, kako nas je Jezus odrešil. Ko smo potopljeni v vodo, to predstavlja, kako smo bili mrtvi v naših grehih. In ko pridemo iz vode, to predstavlja, kako smo po veri v Jezusa bili rešeni iz oblasti smrti in smo prejeli večno življenje.

Vsak krst v vodi je priložnost podeliti zgodbo o Jezusu. Jezus je umrl, da bi plačal za naše grehe in obnovil naš odnos z Bogom. Nato je vstal od mrtvih in pokazal svojo moč nad smrtjo.

Vsekakor je to mogočen razlog za veselje in proslavljanje!

Sorodni prispevki

MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X