Skip to content

10 lekcij iz Jezusovega molitvenega življenja

Tvoje molitveno življenje je najpomembnejši del tvojega krščanskega življenja. Moje osebno molitveno življenje je postalo veliko boljše, ko sem preučeval, kako je molil Jezus.

Če moliš s težavo oz. ti je težko moliti, ti sporočam 10 lekcij iz Božje besede o tem, kdaj in kako bi naj molil.

1. “Kadar želiš globlji odnos s Svetim Duhom” (Luka 3,21)

Jezus je šel k reki Jordan, da bi se krstil v vodi, toda tja je šel tudi, da bi prejel moč Svetega Duha. Iz puščave se je vrnil 40 dni kasneje “v moči Duha.”

“Malo molitve, malo moči… več molitve, več moči.”

2. “Ko se pripravljaš za načetek dneva” (Marko 1,35)

Skoraj vsak dan me Gospod zbudi zgodaj zjutraj. Namerno in načrtno takoj zjutraj ne berem najprej novic in ne gledam družbenih medijev, da moj um lahko ostane jasen in osredotočen.

3. “Ko si povsem izrčpan” (Luka 5,15)

Časi izčrpanosti lahko postanejo časi skušnjave. Elija je želel UMRETI, ko je zadobil veliko zmago nad Jezabelinimi preroki. Umakni se vstran, povzpni se na Božjo goro in se znova napolni.

4. “Ko moraš sprejeti življenjsko pomembne odločitve” (Luka 6,12)

Vedno se posvetuj z Gospodom o vsem. Še posebej pa moli (in posti) glede odločitev, ki lahko vplivajo na tvoje celotno življenje: s kom se poročiti, kam se preseliti, kakšen poklic izbrati itd.

5. “Ko se Bogu zahvaljuješ za njegove blagoslove” (Janez 6,11)

Jezus je našel čas, da se Bogu zahvaljuje za vse: za hrano, za njegove učence in za čudeže, ki jih je lahko naredil. Zakaj se dandanes tako malo ljudi zaustavi pred obrokom in Bogu zahvali?

6. “Ko si pred nemogočo situacijo” (Marko 7,31; Janez 11,41)

Jezus je stal pred grobom mrtvega Lazarja – to je bila očitno nemogoča situacija! Ko je “na nitki” tvoje zdravje, tvoja zakonska zveza ali tvoj otrok, je nujno potrebno, da se povsem zaustaviš, povzdigneš svoje oči in ubesediš svojo popolno odvisnost od Gospoda.

7. “Ko daješ svoj blagoslov drugi osebi” (Matej 19,13)

Jezus je bil kanal za Božji blagoslov. Blagoslovil je otroke, blagoslovil je tudi svoje učence. Zaustavi se tam, kjer si, v trgovini ali na parkirišču, sezi v roke drugi osebi in prosi Boga, naj jo blagoslovi.

8. “Ko ti je težko izpolnjevati Božjo voljo” (Janez 12,27; Matej 26,36-46)

“Molitev v vrtu Getsemani” se zgodi v času, ko se naša volja sreča z Božjo voljo. Tudi Jezus se je zdrznil ob srečanju s smrtjo. Ko te Bog usmerja k določenemu klicu, prosi za Njegovo milost, da ti pomaga ostati poslušen.

9. “Ko te drugi napadajo” (Luka 23,34)

Jezus je našel milost, da je na križu lahko molil za svoje sovražnike. Naša prva misel je, da nazaj napademo. Namesto tega si raje vzemi čas, da zakličeš njihova imena in prosiš Gospoda, da se On sooči z njimi … na DOBER način!

10. “Ko ne čutiš Božje navzočnosti” (Matej 26,46)

Večkrat sem bil na tem kraju … v puščavi. Več dni nobenega občutka Božje navzočnosti. Jezus se je na križu “preprosto predal”.

Sprosti se z Bogom. On je tu, četudi ga ne vidiš in ne čutiš. On te ne bo nikoli zapustil ali pozabil.

To je to. Deset mogočnih lekcij iz Jezusovega molitvenega življenja.

O, še eno sem pozabil: “Jezus neprestano moli za tebe.”

Vir: larrystockstill.com

Sorodni prispevki

Kaj pomeni biti odrešen?

Odrešenje se zgodi, ko posameznik prizna, da je grešnik, prosi Jezusa, naj prevzame nadzor nad njegovim življenjem, in se zaveže, da mu bo sledil. Apostol

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X