Skip to content

Mar vidiš drugo stran tvojega problema?

Ni enostavno videti svojega problema, kakor ga vidi Bog.

On vidi KONEC; ti vidiš ZAČETEK. On vidi RESNICO; ti vidiš DEJSTVA.

Škoda, da smo za toliko stvari skrbeli, medtem ko je za njih že bilo poskrbljeno v Božjem načrtu.

Jim Collins je zapisal izjemen pogled na vodenje, in sicer o razliki med “ogledalom” in “oknom.” Nekateri ljudje pogledajo v ogledalo, da sebi pripišejo zasluge, in skozi okno, da poiščejo krivce.

Osebno o teh dveh steklih razmišljam drugače, kot ju on uporablja. V času krize ponavadi pogledam v ogledalo (izgled), medtem ko bi moral gledati skozi okno (realnost).

Ko se vse zdi izgubljeno, poskušajte s temi nasveti, da obudite svoje upanje:

Bog ima načrt, ki ga izvaja v zakulisju.

Spomnim se, da sem na študiju, v času prvega letnika, srečal Corrie Ten Boom. Govorila je o svoji grozni izkušnji v nemškem koncentracijskem taborišču. Pred vsemi je držala v roki kvadratni kos škrlatne krpe, ki je bil naključno prešit vsevprek z zlato nitjo.

“Vsa bolečina, ki se mi je godila, se je zdela naključna in kaotična kot ta zlata nit,” je rekla. Potem je krpo obrnila na drugo stran. Na drugi strani je bila izvedena čudovita zlata krona. “Tako pa je videl Bog ves čas moje okoliščine.”

Ko ne vidim sprememb, ne pomeni, da Bog ne deluje.

“V zakulisju” se dogajajo dinamične stvari, ki jih ne vidimo. Daniel je čakal in se postil 21 dni, da je dobil odgovor v molitvi. Ko se mu je angel končno prikazal, mu je sporočil, da je bil zadržan 21 dni v bitki za duhovno poglavarstvo nad Perzijo.

Jezus je rekel, naj “molimo in se ne vdamo.” ZAUPANJE je notranja sprostitev, da je Bog slišal našo molitev in je na delu… tudi takrat, ko ne vidimo, da bi se kaj dogajalo.

Videz me je vodil do napačnih zaključkov.

Pogosto se spomnim na Jakoba, ko so mu njegovi sinovi prinesli krvav Jožefov plašč. Njegov um mu je rekel: “Divja žival ga je raztrgala.” Realnost pa je bila ta, da so Jožefovi bratje plašč poškropili s krvjo, da bi očeta Jakoba preslepili. Jožef je bil živ in na poti v Egipt.

Ne stavi na to, kaj ljudje govorijo drugim o tvojem problemu. Svoje oči imej vedno uprte na Božje obljube, četudi tisto, kar vidiš, na videz potrjuje nasprotno. Leta kasneje je Jakob stal pred svojim “mrtvim” sinom, ki je v resnici postal premier Egipta!

Veselje na koncu zgodbe bo vredno vse bolečine na začetku zgodbe.

Biblija je polna čudovitih “koncev” in groznih “začetkov”. Zdi se, da je Bog specialist v pomaganju brezupnim ljudem, da bo On prejel več slave!

Mogoče si ravno ti glavni kandidat za Božjo slavo v “Njegovi zgodbi.”

Odmakni se od “ogledala” in poglej skozi “okno”. Bog je nekje zunaj na delu za tebe.

ZGODBA NI KONČANA. PRAVZAPRAV, NE BO SE KONČALA, DOKLER NE ZMAGAŠ.

Vir: larrystockstill.com

Sorodni prispevki

Kaj pomeni biti odrešen?

Odrešenje se zgodi, ko posameznik prizna, da je grešnik, prosi Jezusa, naj prevzame nadzor nad njegovim življenjem, in se zaveže, da mu bo sledil. Apostol

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X