skip to Main Content

Koronavirus: Združimo se v molitvi

Koronavirus (COVID-19) v zadnjih tednih polni novice in naslovnice časopisov. Mnoga medijska poročila so napačna ali senzacionalna; druga vabijo k previdnosti in zmerni zaskrbljenosti. Nedvomno, zloglasni virus učinkuje na desettisoče ljudi širom sveta.

Vabim vso cerkev in širšo duhovno družino, da se posebej v teh dneh združimo v molitvi za naslednja specifična področja:

1. Molimo, da bomo ravnali po veri, ne iz strahu.

Binkoštna Cerkev Muska Sobota smo del globalne družine binkoštnih cerkva. V zadnjih dneh smo videli, kako je koronavirus vplival na razmere v Italiji. Mnoge tamkajšnje cerkve so pogumno spodbujale svoje člane, naj se naslanjajo na moč Božje besede in pozivale k molitvi v skladu s Filipljanom 4,6-7: “Nič ne skrbite, ampak ob vsaki priložnosti izražajte svoje želje Bogu z molitvijo in prošnjo, z zahvaljevanjem. In Božji mir, ki presega vsak um, bo varoval vaša srca in vaše misli v Kristusu Jezusu.”

Ravno ta mir potrebujemo sedaj. Molitev je pot k temu, medtem ko je pretirana zaskrbljenost lahko tudi ovira zaradi katere ne najdemo miru. Ravnajmo po veri, tako da se v prvi vrsti zatekamo h Gospodu v molitvi. Molimo za domačo deželo, za mir in napredek Božjega kraljestva, ki prinaša dobro vsem ljudem.

2. Molimo za ljudi, ki so okuženi ali v stiski.

Verujemo, da ima Bog moč, ki ozdravlja vsako bolezen in okužbo. Molimo, da se bo razodevala Njegova ozdravljujoča moč med vsemi narodi sveta, ki se soočajo s to krizo. Naj Božja milost in Božje ozdravljenje preplavita soseske, skupnosti in družine.

Molimo tudi za znanstvenike in raziskovalce, da bodo vodeni od Svetega Duha, ko raziskujejo in poskušajo priskrbeti zdravila in cepiva.

Molimo tudi za ukrepe Vlade RS in vladnih organizacij, ki se trudijo, da omejijo in zaustavijo nadaljevanje okužbe. Naj Božji Duh modrosti polni njihova srca in misli.

3. Molimo za duhovno družino in duhovne partnerje po svetu.

Tudi člani naše duhovne družine po svetu pogosto potujejo zato, da drugim narodom ponesejo evangelij. Molimo za Božjo zaščito nad vsemi, da bodo ostali močni, zdravi in učinkoviti tam, kamor jih je Bog poklical. Molimo, da bo Bog poveličan v cerkvah in misijskih postajah po svetu.

4. Molimo za povečano upanje.

Kot kristjani verujemo v Jezusa, ki je naš Rešitelj, Zdravnik, Krstitelj v Duhu in Kralj, ki kmalu prihaja. Medtem ko molimo za ozdravljenja, ne izgubimo pogleda, da naše končno upanje ni v medicinskih prebojih ali v učinkovitih in delujočih sistemih sveta. Naše upanje je v Kristusu in v Njegovem skorajšnjem prihodu. Katastrofe, kot je ta, bi nas morale spomniti na naše večno upanje v Kristusu in nas zbuditi k potrebi, da Gospodovo upanje podelimo z drugimi okrog nas.

Božji mir naj polni vaša srca v Kristusu Jezusu!

pastor Andrej Bojnec
(S pismom od Assemblies of God v ZDA: news.ag.org)

Sorodni prispevki

Resnica o priznanju in kesanju

V trenutku osebnega odrešenja prejmemo odpuščanje od Jezusa, če priznamo, da smo grešniki in ga prosimo, naj nas spremeni. Ta proces, priznanje in kesanje, je

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X