Skip to content

Ne skrbite

»Kdo izmed vas pa more s svojo skrbjo podaljšati svoje življenje za komolec?« (Luka 12,25)

Jezus je to vprašanje postavil svojim učencem. To so njegove besede tistim, ki so priznali, da je on Kristus, so mu bili pripravljeni slediti in z njim imeti živi odnos, poln vere.

Jezus jim pravi: »Ne skrbite.« Nato naprej opiše skrbi, ki so bile v tistih časih najbolj pogoste: »Ne skrbite za življenje, kaj boste jedli, in ne za telo, kaj boste oblekli.« (Luka 12,22)

Če bi v Jezusovih časih izvedli anketo o najpogostejših skrbeh, ki so se pojavljale pri materah tistega časa, bi bili odgovori naslednji: »Bom lahko na mizo dala dovolj hrane? Bom lahko poskrbela, da bodo moji otroci oblečeni in na toplem? Bom lahko preživela?«

Jezus je govoril o največjih skrbeh tistega časa, zato moramo doumeti, kaj pravi, in vse to uporabiti, ko razmišljamo o skrbeh današnjega časa.

Skrb je prikrito vprašanje, ki potrebuje jasen odgovor. Uspeva v temi. Zato se skrbi pogosto povečajo ponoči, ko um, poln tesnobe, pogosto odtava in si zamišlja vse mogoče grozne scenarije. Skrb mora biti razkrita. Mora biti prinesena na svetlobo. Edini način, kako premagati njeno temačno moč, je, da jo izpostavimo luči.

Kakšne skrbi danes polnijo vaše misli? Zapišite svoje skrbi. Jih lahko prinesete k luči Božje resnice tako, da na vsako skrb odgovorite z nečim, kar je Bog rekel v Svetem pismu? Zdaj jih prinesite k Bogu v molitvi.

Sorodni prispevki

Bog je dober – res?

Že od otroštva smo govorili: »Bog je dober, Bog je velik, zahvalimo se mu za vse, kar prejemamo.« Res verjamemo v to? Smo popolnoma prepričani,

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X