Skip to content

Bog je ZA tebe

Ugotovi zakaj nekdo (ali nekaj), ki stoji proti tebi, stoji tudi proti Bogu.

Si se kdaj počutil, kot da je ves svet proti tebi? Takšno razmišljanje se lahko začne z majhnimi stvarmi, ki se mogoče ne skladajo s tvojimi načrti. Tečeš po ulici, ampak kljub temu zamudiš tvoj avtobus. Pečeš piškote, toda ura se ne izklopi in piškoti zgorijo. Pišeš nalogo, medtem pa se tvoj računalnik odloči, da znori in ugasne, ti pa nisi shranil zadeve. Uf!

Včasih je lahko še slabše. Počutimo se, kot da nas Bog obsoja. Naš greh nam včasih lahko povzroči misel, da nas Bog res ne more ljubiti.

Kaj si Bog misli o tebi?

Te kdaj zaskrbi, da si nekatere stvari zagrešil prevečkrat? Ko si predstavljaš, da te gleda Bog, kaj misliš, da vidi? Zgubo? Zmešnjavo?

Pavel v pismu Rimljanom 8,31 piše: »Če je Bog za nas, kdo je zoper nas?«

Beseda “če” ni vprašanje. Pavel se ne sprašuje, če je Bog za nas. On vé, da Bog je za nas. Bog je za nas. Torej, kdo je zoper nas?

Toda kako vemo, da je Bog za nas? Vrsta 32 poudarja: »On ni prizanesel lastnemu Sinu, temveč ga je dal za nas vse,… .« Po tem vemo, da je Bog za nas. In po tem vemo, da nas On ljubi.

Kdo je proti nam?

Če je Bog za nas, to pomeni, da on ne more biti tisti, ki nas obsoja. In če nas Bog ne obsoja, nam ni potrebno obsojati sebe.

Torej: Kdo je proti nam? Nihče.
Kdo bo proti nam vložil kakršno koli obtožbo? Nihče.
Kdo nas obsoja? Nihče
Kdo nas bo ločil od Kristusove ljubezni? Nihče.
Zakaj?

Ker če je Bog ZA nas, vsakdo, ki stoji proti nam, stoji proti Bogu. On je tisti, ki nas “opravičuje”, pravi Pavel. In beseda “opravičuje” je iz pravnega jezika. To stori sodnik v sodnem primeru, ko izjavi, da ima obtoženec prav.

To spremeni vse

Predstavljaj si tole. Pavel opisuje prizorišče iz sodne dvorane … in mi sedimo na zatožni klopi. Mi smo obtoženi.

Kaj bi se moralo zgoditi tukaj? Stojite pred Bogom in že veste, da ste krivi. Toda Bog je sodnik in on je za nas. Če imate Jezusa za svojega Gospoda, je Bog za vas.

Preiskovalec src pozna naš greh. Bog ne obupa nad grehom ali ga zanika. On ne gleda na tvoj greh misleč, da je prevelik. On se ne pretvarja, da naš greh ne obstaja.

Bog se ukvarja s tvojim grehom. Kako? Poslal je Jezusa, da prevzame tvoje mesto. To spremeni vse. Bog je Jezusa obsodil, medtem ko bi moral obsoditi tebe.

In če zaupaš, da je Jezus to storil zate, lahko veš, da je Bog za tebe. Lahko mu priznamo svoj greh. Lahko se pokesamo, saj vemo, da nas nič ne bo ločilo od Kristusove ljubezni.

Kaj Bog misli o tebi?

Torej, ko te Bog pogleda, kaj vidi? Bog ne vidi zgube, ne vidi nekoga, ki je naredil preveč napak. On vidi ljubljenega sina ali ljubljeno hčerko, ki ju je ustvaril ter ju ljubi.

Se počutiš, kot da je svet proti tebi? Včasih življenje tako izgleda. Toda ugani kaj? Bog je zate!

Vir: fervr.net

Sorodni prispevki

Kaj pomeni biti odrešen?

Odrešenje se zgodi, ko posameznik prizna, da je grešnik, prosi Jezusa, naj prevzame nadzor nad njegovim življenjem, in se zaveže, da mu bo sledil. Apostol

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X