Skip to content

Narod, ki časti Boga

Kaj vidite, ko pogledate današnje stanje našega naroda? Sveto pismo pravi: “Blagor narodu, ki je GOSPOD njegov Bog” (Psalm 33,12), toda v naši družbi ta misel ni priljubljena. Vendar pa je to edini način, da narod lahko uspeva. To resnico lahko podpremo tudi z vrstico iz Pregovorov 14,34: “Pravičnost povzdiguje narod, greh je sramota ljudstvom.” Če zapustimo Gospoda, to vodi v sramoto in izgubo njegovega blagoslova.

Večinsko mnenje je, da narod varuje njegova vojaška moč, toda v resnici narod varuje pravičnost njegovih ljudi in oblasti. Ko je v nekem narodu Gospod počaščen, je on povzdignjen, ljudje pa so zaščiteni. Zato bi se danes morali ozreti na svoj narod in se vprašati, ali mi kot država/dežela častimo Boga. Naša prihodnost je odvisna od odgovora na to vprašanje.

Svoboda nikoli ne pride zlahka in je vedno pod napadom našega sovražnika, hudiča. Njegovi brezbožni in nesvetopisemski vplivi se bojujejo proti našim prepričanjem, toda Gospod nam daje pogum, da vzdržimo.

Kot verniki smo pod nebeškim vodstvom našega poveljnika, Gospoda Jezusa Kristusa, in se ne bojujemo z orožjem, ampak z Božjo besedo – z edinim sporočilom, ki lahko spreminja življenja in navdihne svet za dobro. Kristusova cerkev ne bo premagana in on bo ostal zvest ter dvignil vernike v vsaki generaciji. Zapovedano nam je bilo, naj razglašamo evangelij po vsem svetu in ta zapoved ni namenjena le tistim, ki se usposabljajo za misijonarje, ampak za vsakega izmed nas v svojem družbenem krogu.

Vendar pa to pomeni, da moramo biti pripravljeni stati trdno za svojimi prepričanji, kadar so le-ta izpodbijana. Na prepričanja ne vplivajo ne čas ne vrednote kulture ne popularnost trenutnih idej. Krščanska prepričanja so morda danes nepriljubljena, toda Gospod je naša obramba, dokler ga poveličujemo, ubogamo kot Gospodarja in častimo njegovo besedo kot kompas za naše življenje.

Kot Jezusovi sledilci smo tudi njegovi predstavniki in pri tem ni prostora za kakršnekoli kompromise z nemoralnimi, nespoštljivimi ali sebičnimi vidiki naše kulture. Kako se naj torej odzivamo na svet, v katerem živimo? Nekateri morda kritizirajo in se borijo proti krščanstvu, toda mi, ki ljubimo Gospoda, mu moramo ostati zvesti. Ne moremo si dovoliti, da bi bili uspavani v razmišljanje, da ker živimo v svobodnem in naprednem narodu, v prihodnosti nič ne bo šlo in ne more iti narobe.

Kljub temu da je stanje naše kulture grešno, ne smemo izgubiti poguma. Naš Bog je večji od znanja in modrosti tega sveta in njegovih namenov greh ne more zaustaviti. On je usposobljen in zadosten, da nas vodi skozi vse, s čimer se srečujemo. Naša odgovornost je zgolj, da mu verjamemo, zaupamo, ga ubogamo in mu sledimo ter živimo zgledno krščansko življenje pred vsemi okrog nas.

Vir: jesusgivesme.org

Sorodni prispevki

Happy Halloween?

Bučne spake, duhovi in prikazni. Srhljivo vzdušje. Našemljeni odrasli in otroci, ki hodijo od hiše do hiše. Happy Halloween! Kaj stoji za temi duhovi in

Več »

Resnica o priznanju in kesanju

V trenutku osebnega odrešenja prejmemo odpuščanje od Jezusa, če priznamo, da smo grešniki in ga prosimo, naj nas spremeni. Ta proces, priznanje in kesanje, je

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X