Skip to content

Jezus ni omejen

Sedaj, ko vsepovsod okrog nas vidimo napise “Ostanite doma”, ki so koristni, ker nas opozarjajo na našo odgovornost v omejevanju okužbe, bi vas rada spomnila (čeprav vem, da to vsi vemo!), da nad nami tudi danes bedi On, ki se je dobrovoljno odločil, da ne bo “ostal doma”, v popolnem kraljestvu svojega Očeta. On je raje prišel med nas, stopil v naš, z grehom okužen svet in se nam, grešnikom, približal. In to ne samo na 1-2 m oddaljenosti, temveč je prišel dovolj blizu, da nas lahko objame, dotakne,

In še več! Nase je vzel naše grehe, dopustil, da se okuži z našo umazanijo in vse to odnesel na križ. Jezus je ponesel naše bolezni in grehe na svojem telesu in zato danes lahko pomaga vsem, ki stojijo v preizkušnji.

Zaradi tega tudi v času splošne in stroge karantene nismo omejeni. Apostol Pavel nam je velik vzor za to. Velik del svoje službe je preživel v karanteni – v hišnem zaporu ali v ječi. In ravno v teh časih so napisana njegova pisma bratom in sestram v Kristusu; pisma, ki sestavljajo pomemben in večji del Nove zaveze. Evangelij nikoli ni omejen! Radostna vest ni zvezana! Kristus ni vklenjen.

Medtem ko poslušamo poročila o povečanem številu obolelih, dvignimo svoj pogled in glejmo na Njega, našega Velikega Duhovnika, ki je Gospodar Življenja, in ki nas tudi danes drži v svojih gotovih rokah. Pogumno se združujmo v molitvi za vse obolele, da jih Jezus ozdravi, tako telo kot tudi duha. Gospod je večji od grožnje okužb in od bolezni, On je porazil smrt!

Avtor: Danijela Horvat

Sorodni prispevki

Živite v ljubezni

“Odrešenje nas osvobodi, da skrbimo za druge na isti način, kot Kristus skrbi za nas.” Opazovati, kako malček posnema mamo ali očeta, je zabavno, vendar

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X