Skip to content

Jezus ni omejen

Sedaj, ko vsepovsod okrog nas vidimo napise “Ostanite doma”, ki so koristni, ker nas opozarjajo na našo odgovornost v omejevanju okužbe, bi vas rada spomnila (čeprav vem, da to vsi vemo!), da nad nami tudi danes bedi On, ki se je dobrovoljno odločil, da ne bo “ostal doma”, v popolnem kraljestvu svojega Očeta. On je raje prišel med nas, stopil v naš, z grehom okužen svet in se nam, grešnikom, približal. In to ne samo na 1-2 m oddaljenosti, temveč je prišel dovolj blizu, da nas lahko objame, dotakne,

In še več! Nase je vzel naše grehe, dopustil, da se okuži z našo umazanijo in vse to odnesel na križ. Jezus je ponesel naše bolezni in grehe na svojem telesu in zato danes lahko pomaga vsem, ki stojijo v preizkušnji.

Zaradi tega tudi v času splošne in stroge karantene nismo omejeni. Apostol Pavel nam je velik vzor za to. Velik del svoje službe je preživel v karanteni – v hišnem zaporu ali v ječi. In ravno v teh časih so napisana njegova pisma bratom in sestram v Kristusu; pisma, ki sestavljajo pomemben in večji del Nove zaveze. Evangelij nikoli ni omejen! Radostna vest ni zvezana! Kristus ni vklenjen.

Medtem ko poslušamo poročila o povečanem številu obolelih, dvignimo svoj pogled in glejmo na Njega, našega Velikega Duhovnika, ki je Gospodar Življenja, in ki nas tudi danes drži v svojih gotovih rokah. Pogumno se združujmo v molitvi za vse obolele, da jih Jezus ozdravi, tako telo kot tudi duha. Gospod je večji od grožnje okužb in od bolezni, On je porazil smrt!

Avtor: Danijela Horvat

Sorodni prispevki

Kaj pomeni biti odrešen?

Odrešenje se zgodi, ko posameznik prizna, da je grešnik, prosi Jezusa, naj prevzame nadzor nad njegovim življenjem, in se zaveže, da mu bo sledil. Apostol

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X