Skip to content

Ukoreninjeni

Avtorica: Bethany Renken

V današnji družbi smo nenehno bombardirani z informacijami. Naše novice so polne novosti, zarot in najnovejših napravic. Naša obvestila nas dnevno opomnijo na najnovejši podcast, YouTube videoposnetek in članek, ki bi ga morali poslušati in prebrati, in zdi se, kot da vse okoli nas poziva; ne, kriči za našo pozornost in naš čas. Nikoli doslej nismo imeli na dosegu roke toliko informacij in virov, kot jih imamo danes, toda s temi vedno večjimi viri lahko pride vedno večja nevarnost za nepripravljenega ali neukoreninjenega vernika. Na žalost je večina informacij in hrupa, ki napolnjuje naš svet, ravno to: hrup, ki poskuša odtrgati naše oči od Očeta in Njegove resnice. Corrie ten Boom je nekoč rekla: »Če vas hudič ne more zmotiti, vas bo zaposlil.« V tem je resnica. Tako greh kot prezaposlenost prekineta vašo povezavo z Bogom, drugimi ljudmi in celo z vašo dušo.

»Če vas hudič ne more zmotiti, vas bo zaposlil.«

Corrie ten Boom

V Svetem pismu vedno znova vidimo primere in opozorila, ki nas spominjajo, da smo sredi bitke in se moramo nenehno vključevati v boj okoli nas. »Kajti naš boj se ne bije proti krvi in mesu, ampak proti vladarstvom, proti oblastem, proti svetovnim gospodovalcem te mračnosti, proti zlohotnim duhovnim silam v nebeških področjih« (Efežanom 6,12). Satan želi pritegniti naša srca in misli, zato moramo biti pripravljeni na ta boj in paziti. Drugo pismo Korinčanom 11,13-15 nam pravi, da se bodo Satanovi služabniki preoblekli »v služabnike pravičnosti,« in da se sam Satan preoblači v »angela luči.« Sovražnik je prekanjen v svoji taktiki in uporablja na videz neškodljive in dobre stvari, ki jih le nekoliko popači, da nas zavede. Izkrivlja nauk, resnico in teologijo; kamorkoli pride, povzroča zmedo, strah in lažno prepričanje. Moramo biti na straži! 

Sovražnik je prekanjen v svoji taktiki in uporablja na videz neškodljive in dobre stvari, ki jih le nekoliko popači, da nas zavede.

Bethany Renken

V naši razsodnosti moramo biti modri. Lahko vsemu verujemo? Kako ugotovimo, kaj je res in kaj napačno? Odgovor na to vprašanje je Sveto pismo! Moramo biti verniki, ki beremo, preučujemo in napolnimo svoje misli z besedami in resnico samega Kristusa. Viri in nauki iz YouTuba in naših najljubših pridigarjev so dobre stvari, toda prijatelj, če se zanašaš na to, da se boš duhovno nahranil, da boš dobro voden in napolnjen, se postavljaš v strašljiv in ranljiv položaj. Sveto pismo in Božja beseda morata biti naša merilna palica za resnico in zdrav nauk, ne videoposnetek na YouTubu, ki smo ga našli na spletu, ali prepričljiv članek, ki nam ga je poslal naš prijatelj. Te stvari so lahko čudoviti dodatki ali “nadgradnje” k temu, kar beremo in pridobivamo iz Svetega pisma, vendar mora biti Sveto pismo vsakič naš prvi vir. Ko se resnično potopimo in kopljemo v Božjo besedo, rastemo, se preoblikujemo in postajamo ukoreninjeni v neomajni resnici in temelju Jezusa Kristusa. Le Njegova beseda nam daje modrost, razsodnost in oči, da vidimo sovražnika, ki deluje v svetu. S to razsodnostjo, ki zraste in se je naučimo iz resničnega spoznanja Kristusa, smo lahko opremljeni, da vstopimo v hrup naše družbe in z zaupanjem in previdnostjo preberemo, kaj je res in kaj laž. Brez tega trdnega temelja, zgrajenega najprej na Svetem pismu in samo na Svetem pismu, tvegamo, da bomo zamajani.

Sveto pismo mora biti vsakič naš prvi vir.

Bethany Renken

Matej 24,24 pravi: »Vstali bodo namreč lažni kristusi in lažni preroki in bodo delali velika znamenja in čudeže, tako da bi zavedli celo izvoljene, če bo mogoče.«

Še več, apostol Pavel je opozoril Timoteja v 1. Timoteju 6,20-21: »Timótej, varuj, kar ti je zaupano. Ogiblji se posvetnih praznih govoric in protislovij “spoznanja”, ki se tako imenuje po laži, a ga nekateri javno izpovedujejo in so tako glede vere zašli.«

Bratje in sestre, tako kot Pavel, vas pozivam, da se trdno držite Svetega pisma! Odstranite hrup in glasove in dovolite, da bo resnica in Beseda tista, ki usmerja in vodi vaše misli, dejanja in življenje. Preizkusite vse, kar slišite in berete (tudi ta blog) v skladu s Svetim pismom! Kajti samo Gospod in njegova resnica sta lahko naš neomajen vir resnice in življenja. Spodbujam vas, da se najprej zatečete s svojimi vprašanji k Svetemu pismu in pustite Googlu in YouTubu počitek. Poglejmo v vir, ki nam ga je zagotovil sam Gospod. 

Kako bi izgledalo naše življenje, če bi se Bog dotaknil našega uma tako pogosto, kot se dotikamo telefonov? Ne morem biti prepričana, vendar sem pripravljena staviti, da bi bilo čudovito; celo transformacijsko! Ugotovimo skupaj!

Sorodni prispevki

Bog je dober – res?

Že od otroštva smo govorili: »Bog je dober, Bog je velik, zahvalimo se mu za vse, kar prejemamo.« Res verjamemo v to? Smo popolnoma prepričani,

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X