Skip to content

Jezus ljubi grešnike

Zlahka rečemo — “Jezus ljubi grešnike.” Toda, ali res to veruješ? Ne samo za nekoga drugega, temveč ali verujemo, da to velja ZA NAS? Jezus ne ljubi grešnikov samo na nek splošen, abstrakten način. Ne gre se samo za DRUGE ljudi. Jezus ljubi tebe. Jezus ljubi mene. On ljubi odvisnike sredi njihovega greha. On ljubi rasiste sredi njihovega sovraštva. On ljubi morilca, osebo, ki ogovarja, homoseksualca in lažnivca. On nas vse ljubi, prav sedaj — zlomljene, grešne, izgubljene, najdene. Pika.

Veruješ, da to velja za tebe?

Mogoče tega ne veruješ. Mogoče ti je nekdo rekel, da je tvoj greh prevelik — da te Jezus več ne more ljubiti, ali da Bog ne sovraži samo tvojega greha, ampak On sovraži TEBE. Resnica je, da Jezusu ne moreš preprečiti, da te ne bi ljubil. Karkoli narediš, Bogu ne moreš preprečiti, da te ne bi ljubil, zato si povsem nemočen proti Božji ljubezni v Jezusu. Psalm 115,3 pravi: “Naš Bog je v nebesih, vse, kar mu ugaja, je storil.” In Psalm 135,5-6 pravi: “Zares, spoznal sem, da je GOSPOD velik, naš Gospod je pred vsemi bogovi. Vse, kar ugaja GOSPODU, naredi v nebesih in na zemlji,…” Jezus, Gospod, se je odločil, da nas ljubi. Tega ne moremo preprečiti ali zaustaviti. Preprosto nismo dovolj močni, da bi blokirali Njegovo ljubezen.

Ko je bil Jezus na zemlji, je toliko časa preživel na večerjah in obedih z grešniki, da so ga religijski vodje obtožili, da je grešnik, toda On ni bil grešnik — Jezus je živel popolno, brezgrešno življenje, da bi prevzel naše mesto, plačal naš greh in nam dal večno, obilno življenje. Grešnikov ni spodbujal ali dopuščal njihovega greha, ko je sedel z njimi pri mizi. S tem se ni strinjal, toda sprejemal jih je kot osebe. Ljubil jih je, poučeval, spodbujal in gradil odnose. Takrat je z njimi delal isto kot dela danes z nami.

Janez 3,17 pravi: “Bog namreč svojega Sina ni poslal na svet, da bi svet sodil, ampak da bi se svet po njem rešil.” Zakaj bi verjel, da so tvoji grehi v drugi kategoriji od preostanka sveta? Jezus te ne obsoja.

Božji ljubezni ne moreš pobegniti

Mogoče si bral ali slišal biblijske zgodbe in ostajaš v prepričanju, da je Božja ljubezen samo za druge ljudi. Pomisli tole — Noe se je napil, Mojzes je nekoga umoril, kralj David je prešuštvoval in ubil svojega znanca, apostol Pavel je lovil in ubijal kristjane, toda Bog jih je vse ljubil in po njih naredil velike stvari za svojo slavo in njihovo korist. Jezus je ljubil in odpustil tudi vojakom, ki so ga mučili. Pljuvali so vanj, toda On jih je ljubil. Bičali so ga, toda On jih je ljubil. Udarjali so ga, a On jih je ljubil. Na koncu so ga ubili, toda še vedno jih je ljubil. Karkoli že so mu storili, ni moglo zaustaviti Njegove ljubezni do njih.

1 Janez 4,8 pravi: “Kdor ne ljubi, Boga ni spoznal, kajti Bog je ljubezen.” Jezus je poznal Očeta, ker Jezus in Oče sta eno. Ljubezen ni bila le Jezusovo obnašanje, ljubezen je Njegovo bistvo. On ljubi, ker On je ljubezen. Jezus je izbral tebe, da te bo ljubil. Jezus te poziva: “Sprejmi mojo ljubezen!”

Sorodni prispevki

Bog je dober – res?

Že od otroštva smo govorili: »Bog je dober, Bog je velik, zahvalimo se mu za vse, kar prejemamo.« Res verjamemo v to? Smo popolnoma prepričani,

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X