Skip to content

Kako lahko zagotovo vem, da me Bog ljubi?

To vprašanje je pogosto omrežilo moje misli. Pogosto sem ga slišal tudi od drugih ljudi, predvsem mladih. Naslednje trditve so načini, kako je Bog izrazil svojo ljubezen do tebe in do vsakega od nas.

1. On te je ustvaril.

Psalm 139 pravi, da nas je On poznal, preden smo bili rojeni. Stkal te je v materinem naročju. Načrtoval te je, preden si sploh obstajal. Bog je v tvoje načrtovanje vložil skrben premislek. Natančno te je ustvaril in z namenom.

2. Kristus je umrl za tebe.

Ko si bil še grešnik, ko ti ni bilo mar za Boga, je On dal svojega sina Jezusa, da je umrl za tebe. Rimljanom 5,8 dodaja še to, da ta Njegova žrtev za tebe ni imela nobenega opravka s tvojimi dobrimi dejanji, ampak je Bog tako pokazal svojo ljubezen do tebe.

3. Dal ti je svojo Besedo, Biblijo.

Janez 10,10 pravi, da Bog želi, da živimo “življenje v obilju in zadovoljstvu.” Danes je težko vedeti, kako to izgleda, ker toliko ljudi govori različne stvari in različno pojasnjuje, kaj je prav in kaj narobe. V 2. Timoteju 3 pa beremo, da je možno vedeti, kaj je prav in narobe, dobro in zlo, in sicer po branju Božje besede. On ti je dal Biblijo, Sveto pismo, da lahko spoznaš resnico, upanje in obljube, ki jih daje zate, ter lahko od Boga prejmeš vse potrebno, da boš zaživel najboljše možno življenje.

4. On je ljubosumen na tebe.

Pomisli, kako je v odnosu, ko nekdo postane ljubosumen. To se zgodi takrat, ko druga oseba daje svojo naklonjenost nekomu drugemu. Ko nekoga ljubiš, želiš, da je njegova pozornost in naklonjenost namenjena tebi. Bog ni nič drugačen! On nas ljubi tako zelo in želi, da je naša naklonjenost, naše slavljenje in naša ljubezen usmerjeno vanj in ne k drugim bogovom ali idolom (2. Mojzesova 20,2-6).

5. On želi odnos s teboj.

Toliko različnih odlomkov v Bibliji govori o tem, da Bog želi odnos s teboj. Jeremija 33,3 pravi, da nam bo odgovoril, ko ga kličemo. Rimljanom 13,14 nas spodbuja, naj se oblečemo v Jezusovo navzočnost. V Kološanom 2,6-7 smo poklicani, naj naprej hodimo za njim. Hebrejcem 4,16 nas vabi, naj z gotovostjo pridemo do prestola milosti. V Janezu 10,14 Jezus razlaga, da je On dobri pastir, da ga njegove ovce poznajo in On pozna svoje. Mislim pa, da najbolje razumem njegovo željo po odnosu z menoj v Janezu 15,5, kjer nam pravi, naj ostajamo v njem in bo On ostajal v nas, ter da samo skupaj z njim lahko proizvedemo veliko sadu.

Bog te ljubi in želi oseben odnos s teboj. Si že vstopil v odnos z Jezusom?

Sorodni prispevki

Kaj pomeni biti odrešen?

Odrešenje se zgodi, ko posameznik prizna, da je grešnik, prosi Jezusa, naj prevzame nadzor nad njegovim življenjem, in se zaveže, da mu bo sledil. Apostol

Več »

Dragocena kri

Vse, kar ima Bog, je lahko vaše! (Rimljanom 8,31) Odpuščanje vaših grehov, ozdravljenje vaših bolezni, osvoboditev iz vsakega sovražnikovega zatiranja – vse to lahko dobite

Več »

Dokončano je!

Nismo rešeni naših grehov, ker so Jezusu po krivem sodili judovski in rimski uradniki in ga je Pilat obsodil na smrt. Tudi nismo odrešeni zato,

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X