Skip to content

Zakaj nikoli ne boš zadovoljen s tem, kar ti življenje ponuja?

Nihče ni zlahka zadovoljen. Trenutki, ljudje in aktivnosti nam lahko prinesejo veselje, toda preko teh stvari nihče ni zadovoljen v celoti in za vedno. In resnica je ta, da je Bog vse tako ustvaril.

Bog je v človekovo srce položil večnost (Pridigar 3,11). Stkani smo edinstveno, da stremimo po večnosti in se spoprimemo z resnico, da v življenju obstaja več, kot le čas na tej zemlji.

Ker je toliko vsega v naših srcih, umih in dušah, kar nas usmerja k večnosti, ima smisel, da zadovoljstvo najdemo le v Njem, ki nas je ustvaril. Nič na tej zemlji – naj je še tako prepričljivo – ne bo dovolj. Toda Bog nam ponuja popolno in večno zadovoljstvo.

Duhovna žeja potrebuje duhovno rešitev

Psalm 16,11 pravi: »V Božji navzočnosti je polnost veselja; na Božji desnici so večne radosti in užitki.« Ustvarjeni smo tako, da iščemo nekaj več, kot samo to življenje, da bi dosegli izpolnitev in prejeli večno radost. Imamo duhovno žejo, ki je ne more pogasiti nič drugega kot Jezus.

Pitje vode samo začasno pogasi našo telesno žejo, toda Jezus pravi: »Vsak, kdor pije od te vode, bo spet žejen. Kdor pa bo pil od vode, ki mu jo bom jaz dal, ne bo nikoli žejen, …« (Janez 4,13-14). Ta voda bo »postala v [nas] izvir vode, ki teče v večno življenje.«

Celo življenje lahko porabimo, da polnimo bančne račune, izboljšujemo svoj izgled in gradimo svoj ugled. Ampak ko želimo pogasiti našo duhovno žejo z nečim drugim, kot z odnosom z Jezusom, bomo na koncu zafrustrirani, izgoreli in umrli od žeje.

S čim se ti polniš?

1 Mojzesova 1,27 pravi, da smo ljudje ustvarjeni po Božji podobi. Ker smo od Boga ustvarjena bitja in ustvarjeni po Njegovi podobi, vsaka oseba, ki hodi na zemlji – kristjan ali ne – bo živela večno.

Svojo večnost bomo preživeli z Jezusom ali pa ločeni od njega. To je eden od razlogov, zakaj Jezus pravi, naj njegovo ljubezen pokažemo vsem, ki jih srečamo (Janez 13,35). Naslednjič, ko te razburi tvoj sodelavec ali ko boš tako zaposlen, da boš ignoriral osebo, s katero se boš srečal, se spomni: Argumenti in načrti bodo minili, toda oseba pred teboj bo živela večno. Tvoja prijaznost v tistem trenutku lahko sproži pogovor, ki bo spremenil njihovo večnost.

Argumenti in načrti bodo minili, toda oseba pred teboj bo živela večno.

Najboljša novica o vsem tem je dobra novica sama. Jezus je s svojo smrtjo in vstajenjem plačal za naše grehe in po čudoviti Božji milosti lahko »prestopimo iz smrti v življenje« (Janez 5,24).

Če si kristjan, toda iščeš zadovoljstvo v nečem drugem kot Jezusu, moli in se pogovori z Gospodom. Ko ga prosiš, naj te izpolni s svojim Svetim Duhom in te vodi v svežino življenja, te bo on tam srečal in naredil točno to (Matej 7,7-11).

Če nisi kristjan, premisli o tem, kaj pričakuješ, da te bo izpolnilo. Mar ta stvar gasi tvojo duhovno žejo? Ti prinaša večno življenje? Ti obljublja večno zadovoljstvo?

Iskati zadovoljstvo drugje, kot v Božji navzočnosti, vedno vodi v razočaranje. Kralj Salomon, avtor knjige Pridigar, je imel vso spoznanje, bogastvo in prestiž, kar si ga človek lahko zamisli. Glede izkušenj v življenju, Salomon je vse videl, vse preizkusil in vse doživel. In ko se je tako bližal konec njegovega življenja, je zanj preostala samo ena beseda, ki mu jo je ponujal svet – nečimrnost.

»Videl sem vsa dela, ki se opravljajo pod soncem: In glej, vse je nečimrnost in lovljenje vetra« (Pridigar 1,14).

Samo Jezus nam daje življenje, ki je izpolnjeno s smislom in namenom. Če si pripravljen verovati v Jezusa, ti lahko pomagamo. Poveži se z nami ali nas obišči, z veseljem ti bomo pomagali.

Vir: newspring.cc

Sorodni prispevki

Kaj pomeni biti odrešen?

Odrešenje se zgodi, ko posameznik prizna, da je grešnik, prosi Jezusa, naj prevzame nadzor nad njegovim življenjem, in se zaveže, da mu bo sledil. Apostol

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X