skip to Main Content

Kako naj vem, če živim življenje v polnosti?

Pustil sem zagotovljeno službo, dobro pokojnino in odlično zdravstveno zavarovanje. Mnogi ljudje bi mi rekli, da sem si uničil življenje. Kam sem mislil?!

Ampak tista služba me je ubijala. Zaradi dolgih delavnikov in čedalje večjih seznamov opravil, sem bil preobremenjen telesno, umsko in duhovno. Ostajalo mi je zelo malo časa in moči, da bi opravljal delo, h kateremu me je poklical Bog. Moral sem se odločiti: Želim živeti nakopičeno življenje ali pa izpolnjeno življenje?

Jezus je rekel v Janezu 10,10, da je hudič prišel, da ubije in uniči, toda Jezus je prišel, da nam dá življenje v polnosti in pravem obilju.

Izpolnjeno življenje živimo takrat, ko je v središču Jezus.

Družba nam govori, da izpolnjeno življenje pomeni dobro plačana služba in ogromno užitkov. Rečeno nam je, da moramo imeti najboljše ocene, študirati na najboljši univerzi in dobiti najboljšo službo, ker to je baje pot do izpolnitve v življenju. V realnosti pa izpolnjeno življenje živimo šele takrat, ko je v središču Jezus. Najti in zaživeti izpolnjeno življenje zahteva vero, pogum in voljnost, da primerjamo trditve današnje družbe z resnico v Svetem pismu.

Tri dejstva o izpolnjenem življenju

1. Življenje z veliko stvarmi ni isto, kot izpolnjeno življenje.

Medtem ko nam kultura okrog nas zatrjuje, naj več delamo, da si bomo lahko več kupili in s tem postali nekaj več, nas Jezus opozarja: »Pazíte in varujte se vsake pohlepnosti, kajti življenje nikogar ni v obilju iz njegovega premoženja.« (Luka 12,15). Materialne dobrine so prazne in samo v odnosu z Jezusom prejmemo “izpolnjeno življenje,” ki ga iščemo.

2. Stabilnost brez klica utesnjuje.

Večina od nas smo naredili (ali poznamo koga, ki je naredil) odločitve na podlagi denarja. Sledimo poglavitni ideji, ki je najbolj verjetna in smiselna, da dobimo službo in zagotovljen prihodek, namesto da sledimo Božjemu klicu za naše življenje ali naši obdarjenosti. Sprejmemo napredovanja, ki nam priskrbijo več dohodka, toda žrtvujemo čas z družino. Stabilno pot, ki je dobičkonosna, izberemo zato, ker je razumna, in ne zato, ker bi bila duhovna.

Stabilno pot, ki je dobičkonosna, izberemo zato, ker je razumna, in ne zato, ker bi bila duhovna.

Imeti denar ni slabo ali narobe, toda če za doseganje stabilnosti opustimo Božji klic — tj. kako Bog želi, da uporabljamo naše darove in talente — zamašimo izvir blagoslovov, ki jih je Bog načrtoval.

Vsi smo ustvarjeni z določenimi darovi, tako je Bog vse ustvaril. Ko te darove uporabimo za Božjo slavo, doživljamo blagoslov izpolnjenega življenja (Janez 15,16). Kakor je Pavel pridigal, ker ga je nekaj “gnalo pridigat,” je vsak od nas primoran odgovoriti na naš individualni klic od Boga, klic, ki ne bo kar tako poniknil (1. Korinčanom 9,16). Neupoštevanje Božjega klica za naša življenja nas drži zadušene, saj smo s tem Bogu neposlušni.

3. Lasten napor vodi v skrbi, toda iskanje Jezusa prinaša mir.

Lasten napor ustvarja skrbi, ker uspeh, ki ga dosežemo z našim lastnim prizadevanjem, na koncu razpade. Jezus je rekel: »Brez mene ne morete storiti ničesar« (Janez 15,5). Brez njega smo nemočni, toda ko smo poslušni njegovemu klicu, se v nas sprosti njegova moč. Ko sledimo njemu, ni potrebe po skrbeh in naporu, saj on poskrbi za nas, kakor skrbi za “ptice na nebu” in za “lilije na polju” (Matej 6,26-33). Mogoče ne postanemo bogataši, toda Jezus poskrbi za vse, kar potrebujemo.

Zapustiti staro službo je bila težka odločitev, skok po veri. Toda Bog je blagoslovil mojo odločitev, da raje sledim njegovemu klicu in sem mu poslušen. Priskrbel mi je novo službo, s katero je izpolnjen njegov načrt za življenje v celoti, in vem, da bo on priskrbel vse, kar bom potreboval. Ko zaupamo njegovemu načrtu in smo poslušni njegovemu klicu, bomo res živeli izpolnjeno življenje.

Vir: newspring.cc

Sorodni prispevki

Resnica o priznanju in kesanju

V trenutku osebnega odrešenja prejmemo odpuščanje od Jezusa, če priznamo, da smo grešniki in ga prosimo, naj nas spremeni. Ta proces, priznanje in kesanje, je

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X