skip to Main Content

Pripravite pot Gospodu

“Glas kliče: V puščavi pripravite pot GOSPODU, zravnajte v pustinji cesto našemu Bogu!” (Izaija 40,3)

Sveto pismo pravi, da je Janez Krstnik pripravil pot za prihod našega Gospoda Jezusa Kristusa (Marko 1,2-3). Kako je to naredil? Oznanjal je spreobrnjenje. Ljudi je poučeval o tem, kako biti očiščen od greha in kako odstraniti greh iz svojega življenja, in kako skozi ta proces sprejeti najbolj čudoviti dar, ki ga je človeštvo lahko prejelo — odpuščanje.

Ob letošnji Veliki noči bodo kristjani po vsem svetu častili Jezusa za njegovo žrtev — za njegovo brezpogojno ljubezen, za milostne darove, za odpuščanje in skupnost z našim nebeškim Očetom. In ko bo prišla Velikonočna nedelja, bomo povsem uživali v praznovanju praznega groba in Jezusovega vstajenja, ki oživlja Dobro novico, da smrt nima več oblasti nad nami!

Toda vprašanje je: Smo res pripravljeni na to praznovanje? Smo pripravili pot Gospodu? Smo naredili vse, kar je v naši moči, da Gospoda povabimo v vsak delček naših življenj? Da zanj odpremo vrata, da nas uporabi po svojem načrtu?

Ko se Velika noč približuje, zakaj ne bi prosili Boga, naj se nam (na novo) razodene v naših življenjih? Preiščimo svoja srca glede stvari, ki bi lahko bile ovira njegovemu delovanju. Prosimo Gospoda, da nam pomaga odstraniti te ovire. Mogoče moraš končno odpustiti tisti osebi, ki ti je povzročila toliko bolečine; mogoče je čas, da tisti skriti greh končno predaš Gospodu; mogoče te Gospod kliče, naj dnevno preživiš več časa v njegovi Besedi. Karkoli že je, spodbujam te, da imaš ta pogovor z Bogom in dovoliš, da ti on spregovori. Ne pozabi, Jezus dobro vé, kako težko je lahko življenje, in On te ljubi.

Četudi te “ovire” ni vedno enostavno najti (in včasih je težko jih priznati), vsi vemo, da lahko odložimo svoje skrbi in vso zaskrbljenost ter iščemo Gospoda z vsem srcem — samo takrat bomo lahko doživeli resničen mir.

Sorodni prispevki

MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

DOGODKI

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X