Skip to content

Si grajen na dolgi rok?

Najpomembnejši del zgradbe, ki je zgrajena za daljši čas, je njen temelj. To je zato, ker temelj določa moč in stabilnost zgradbe. V povezavi s tem tudi Sveto pismo pogosto primerja naša življenja z gradnjo zgradbe.

Pavel je zapisal: »Vi ste Božja zgradba. Po Božji milosti, ki mi je bila dana, sem kot moder gradbenik položil temelj, drug pa zida naprej. Vsak pa naj gleda, kako zida naprej.« (1 Korinčanom 3,9-10). Podobno je zapisal Juda: »Vi, ljubi, pa izgrajujte sebe na temelju svoje presvete vere [neprestanoma napredujte, kot zgradba se dvigajte višje in višje]« (Judu 20).

Skozi zgodovino je človeštvo zgradilo neverjetne zgradbe, in sicer s prefinjenim inženirstvom in načrtovanjem, ki sta nas pustile osuple. Številni turisti potujejo po svetu, da bi opazovali ta čudesa, zgrajena s človeškimi rokami. Med temi čudesi je tudi najvišja zgradba na svetu — Burj Khalifa v Dubaju.

Burj Khalifa meri v višino 828m in predstavlja poseben prizor! V 163 nadstropjih vsebuje hotel, restavracije, stanovanjski del, pisarne in najdaljše potujoče dvigalo na svetu (140 nadstropij), ki potuje s hitrostjo prib. 10 m/s. Da vam dam še boljšo predstavo o tem čudesu človeških rok, Burj Khalifa je približno trikrat višji kot Eifflov stolp v Parizu in skoraj dvakrat višji od zgradbe Empire State Building v New Yorku.

Stolp Burj Khalifa je na zunaj resnično spektakularna zgradba, vendar še bolj občudovanja vreden je njegov temelj! Ker Burj Khalifa tehta približno 450.000 ton, ni čudo, da temelj meri prib. 51m v globino — kar je isto kot 10 nadstropij! Celotno zgradbo podpira velika armirano betonska plošča, ki leži na 192 izvrtanih betonskih pilotih, od katerih vsak meri po 1.5m v premer in 43m v dolžino. To je varen temelj!

Če pogledamo naša življenja kot Božje zgradbe, je pomembno omeniti naslednje: Kakor graditelji zgradb sledijo načrtom, ki so jih izdelali inženirji, od temelja naprej — tako ima Bog (glavni graditelj) za naša življenja specifičen dizajn in načrt, ki ga lahko odkrijemo le po preučevanju Njegove besede in poslušnosti Njemu. Jezus je poučeval:

»Zato je vsak, ki posluša te moje besede in jih uresničuje, podoben preudarnemu možu, ki je zidal svojo hišo na skalo. Ulila se je ploha, pridrlo je vodovje in zapihali so vetrovi ter se zagnali v to hišo, in vendar ni padla, ker je imela temelje na skali. Kdor pa te moje besede posluša in jih ne uresničuje, je podoben nespametnemu možu, ki je zidal hišo na pesku. Ulila se je ploha, pridrlo je vodovje in zapihali so vetrovi; zagnali so se v to hišo in padla je in njen padec je bil velik.« (Matej 7,24-27).

Življenje, ki je grajeno na Božji besedi, je kot hiša, ki je grajena na trdnem temelju — grajena na dolgi rok! Oba, preudaren in nespameten mož sta slišala Gospodovo besedo, toda poslušnost Besedi, ki jo je slišal preudarni, je prinesla vso spremembo. Podobno nam to, ko gradimo naša življenja s poslušnostjo Božji besedi, zagotavlja stabilnost in se lahko dvigamo kot čudovito grajena zgradba. Ko smo utemeljeni v Božji besedi in se damo od nje oblikovati, bomo v času življenjskih neviht stali trdno. Zato gradimo modro!

Vir: messengerinternational.org

Sorodni prispevki

Bog je dober – res?

Že od otroštva smo govorili: »Bog je dober, Bog je velik, zahvalimo se mu za vse, kar prejemamo.« Res verjamemo v to? Smo popolnoma prepričani,

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X