Skip to content

Sveti Duh – Bog, ki mi govori!

»Ko pa pride Duh resnice, boste povsem doumeli resnico. On ne bo govoril sam od sebe, ampak vam bo posredoval samo to, kar bo slišal. Pripovedoval vam bo tudi to, kaj vas čaka v prihodnosti.« (Janez 16,13; Živa Nova zaveza)

Ko je Bog poslal svojega Sina Jezusa, je pokazal, da želi biti med nami! Jezus je dobil ime “Emmanuel,” kar v aramejskem jeziku pomeni “Bog z nami”. Mar ni to čudovito? Bog želi bivati med nami. On želi, da ga srečamo; ne samo enkrat v življenju, temveč želi živeti z nami.

Naša življenja brez njega niso tisto življenje, za katero smo tu. Sveto pismo pravi, da nas je ustvaril in od začetka bil v tesnem odnosu s svojim stvarstvom, še posebej s krono njegovega stvarstva, človekom. Toda mi smo ga zapustili. Odvrnili smo se vstran od njega in zapustili njegove principe.

Je tvoje življenje tudi takšno? Si daleč od Boga? Bog želi skleniti nov odnos s teboj. Zato je prišel Jezus, Božji Sin! Da nas pripelje nazaj v urejen in tesen odnos z Bogom.

Toda v zgornjem besedilu smo prebrali Jezusove besede, da bo za Jezusom, ko On odide, prišel nekdo drugi, ki ga bo nadomestil. Nadomestil ga bo v smislu, da bo ravno takšen kot Jezus. Enak, identičen v svojem delovanju, le da ga ne bomo videli z lastnimi očmi. Temu je ime Sveti Duh!

Glavna naloga Svetega Duha je, da nam govori, v naša vsakdanja življenja! Govoril bo kakor Jezus, jemal bo od njega in ne bo govoril nekaj svojega. Prebrali smo, da nam bo pripovedoval resnične stvari. Pripovedoval nam bo tudi vznemirljive stvari, ki nas čakajo v prihodnosti.

To je čudovita novica. Bog pri ljudeh ne dela razlik. On želi biti z vsakim in želi vsakemu govoriti. Mar ni to čudovito? On želi, da ga vsak spozna. Jezus je pot ali način, po katerem pridemo k Bogu, in Sveti Duh je voditelj na tej poti. On nas želi peljati za roko in nas pripeljati do cilja.

In Sveti Duh vedno govori stvari, ki so najboljše za nas. Daje nam napotke. Opozarja nas. Govori nam o prihodnjih stvareh. Opominja nas, ko zaidemo v napačno smer in na nevarne poti. Njemu je bolj pomembno naše čisto srce, kot pa naše udobje. Sveti Duh nas tudi oblikuje, da postanemo ljudje polni ljubezni, veselja, miru, potrpežljivosti, blagosti, dobrote, zvestobe, krotkosti in samoobvladanja. Takšen je njegov karakter.

Sveti Duh je občutljiv na vsebino našega srca in življenja. On nas bo opozarjal, ko se v našem srcu naberejo umazanije. To mu je moteče. Noče prebivati v življenjih, kjer je nemoralnost, nečistost, razuzdanost, malikovanje, čaranje, sovraštvo, prepirljivost, ljubosumnost, jeza, častihlepje, razprtije, strankarstvo, nevoščljivost, pijančevanje in kar je temu podobno.

Želiš ga slišati? On govori zelo glasno. Najprej skozi svojo Besedo (Sveto pismo) in šele nato direktno v naš um. Morda še nikoli nisi resnično prisluhnil. Morda si ga že slišal, toda ti časi so mimo; znova si želiš slišati Njegov glas.

On je tu za tebe. Predaj Jezusu svoje življenje, prosi ga za odpuščanje grehov in Sveti Duh bo znova začel delovati v tvojem življenju. Prosi ga, naj ti spregovori iz svoje Besede. Začni moliti. Bog je blizu! On želi bivati s teboj in ti govoriti! Prisluhni.

Sorodni prispevki

Kaj pomeni biti odrešen?

Odrešenje se zgodi, ko posameznik prizna, da je grešnik, prosi Jezusa, naj prevzame nadzor nad njegovim življenjem, in se zaveže, da mu bo sledil. Apostol

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X