Skip to content

Kako sedanjost oblikuje prihodnost

Kdo drži v rokah tvojo prihodnost? To je nasprotujoče si vprašanje, na katerega mora vsak od nas odgovoriti iskreno. Verujočemu je enostavno priznati, da je njegova prihodnost v Božjih rokah. Pa vendar koliko od nas dejansko verjame v to? Koliko od nas se je zaupalo njemu? Ali res verjamemo, da Bog usmerja naše korake in oblikuje svoje načrte za naše življenje? Če je tako, zakaj sploh skrbimo za jutri? Iskreno, enostavno je zaupati Bogu, ko se stvari odvijajo po načrtu. Kaj pa takrat ko ne gre vse po načrtu?

Poglejmo Jožefa iz Svetega Pisma. Jožef je že kot mlad človek prejel sanje, da bo postal vpliven voditelj, ki se mu bodo podredili celo njegov oče in bratje. Vendar je Jožef, skozi vrsto nepredvidenih dogodkov, najprej bil prodan kot suženj, nato je bil lažno obtožen kaznivega dejanja, ki ga nikoli ni storil, in nazadnje je bil zaprt v zaporu, da bi gnil. V tišini noči se je spraševal: “Kaj počnem tukaj?”

Jožef je bil tam, kjer je moral biti. Kljub nepričakovanim dogodkom, je znal zaznati predvideno božjo verigo dogodkov, ki so dosegli vrhunec obljube. Božja umestitev je vodilo k božjemu napredovanju. Če se ozremo nazaj, je to preprosto razumeti. Vendar, ko si nekje med obljubo in njeno izpolnitvijo – ko tisto, kar je trenutno v tvojih rokah, ne izgleda tako kot si si v svojem srcu predstavljal – nastane zmeda in se sprašuješ: »Bog, kaj jaz počnem tukaj? Sem tam, kjer bi moral biti? Sem te nekako zgrešil?«

Tako kot Jožef, moramo v teh trenutkih zaupati, da nas je Bog strateško umestil v skladu s svojim načrtom in namenom. Medtem ko tvoja prihodnost počiva v božjih rokah, ti upravljaš s svojo sedanjostjo. Sedanjost je most med tvojo preteklostjo in prihodnostjo. Zaradi tega je Jezus učil: »Ne skrbite za jutri, kajti jutrišnji dan bo skrbel sam zase. Dovolj je dnevu njegovo zlo.« (Matej 6,34)

Tvoja sedanjost zahteva tvojo popolno pozornost, kajti tam, kjer si sedaj je prelomna točka za to kam greš. Ko boš razumel to resnico, boš razumel, da bodo odločitve, ki jih boš sprejel danes, oblikovale tvojo prihodnost. Jezus nam svetuje, naj se toliko ne ukvarjajamo s prihodnostjo, da ne bi zgrešili pomembnost današnjega časa. Ko bomo izkoristili moč “tukaj in zdaj”, se bomo uskladili z predvidenim “tam in potem”.

Če boš pozornost namenil sedanjosti, bo potrebno ovrednotiti odločitve, ki si jih sprejel. Si bil poslušen Bogu in mu v celoti sledil? Če ne, se pokesaj in vpelji potrebne prilagoditve. Če si bil poslušen, je morda tvoje nelagodje božji način, ki te pripravlja na spremembe.

Upoštevaj, da je ”danes” vse, kar imaš. Današnja poslušnost bo odprla pot do jutrišnje nagrade. To je seme, ki ga seješ danes in bo določilo žetev, ki jo boš žel jutri.

Tvoja prihodnost se začne tukaj in zdaj.

Vir: messengerinternational.org

Sorodni prispevki

Živite v ljubezni

“Odrešenje nas osvobodi, da skrbimo za druge na isti način, kot Kristus skrbi za nas.” Opazovati, kako malček posnema mamo ali očeta, je zabavno, vendar

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X