Skip to content

Ne zamudi Božiča

Ta božič vam želim povedati o človeku, ki je bil tako ujet v lastne težave, da je zamudil priložnost, da bi bil del enega največjih dogodkov vseh časov. Ta človek je pravzaprav popolnoma zgrešil božič.

Sveto pismo nam ne pove njegovega imena, lahko pa preberemo njegovo zgodbo v Evangeliju po Luku 2,7. Ta vrsta nam pove več kot dovolj o krčmarju, človeku, ki je zamudil božič: »In rodila je sina, prvorojenca, ga povila in položila v jasli, ker v prenočišču zanju ni bilo prostora.« Tisti, ki je prinesel božič, tisti, ki nam je dal božič, in ki je božič, ni mogel najti sobe, v kateri bi se rodil: »V prenočišču zanju ni bilo prostora.« Kako žalostne in kako pretresljive so te znane besede iz Svetega pisma.

»Imaš prostor za Jezusa Kristusa?«

Kaj je bil vzrok te tragedije? Zakaj za Marijo in Jožefa ter njunega pričakovanega otroka ni bilo prostora nikjer, razen v hlevu? Betlehem je bil majhno mesto in v tistih časih je imela večina majhnih mest morda le eno gostilno. Gostilna v Betlehemu je bila že napolnjena. Druge nastanitve niso bile na voljo.

Do gostilničarja imam nekaj sočutja, razen glede njegove prezaposlenosti. Bil je preveč zaposlen, da bi opazil žensko, ki naj bi rodila dojenčka, otroka, ki bo zrasel in postal najslavnejši človek v vsej zgodovini in več kot človek, Božji sin, Mesija, Princ miru. Tudi danes se svet počasi odziva in je apatičen do tisočih, ki so umrli ali so bili ubiti. Svet je bil ali neveden ali brezbrižen.

To je najbolj osupljiva stvar našega sveta v tem času – njegova brezbrižnost do tega, kar se dogaja po vsem svetu. Verjamem, da stojimo na robu zadnjih časov. Sodba bo padla. Mi pa se ukvarjamo s politiko, ali ceno zlata, ali borzo, ali kdo bo zmagal na naslednji veliki tekmi. Imamo toliko stvari, s katerimi se ukvarjamo, lastno udobje in lastne želje.

»Si tako zaposlen z božičnimi okraski, da zamujaš njegovo zmagoslavje?«

Ljudje pravijo, da bo naslednjih nekaj let najbolj kritičnih ne le v naši zgodovini, temveč tudi v zgodovini celotnega človeštva. Bolje, da se zbudimo, in to hitro. Moram vas vprašati: Ali boste naredili isto napako, kot jo je naredil gostilničar? Ali boste Jezusa postavili v hlev svojega življenja?

Prosim vas zdaj, v tem božičnem času, da pustite, da se Jezus rodi v središču vašega srca in življenja. Prosim vas, da v tem božičnem času dovolite, da njegova navzočnost preplavi vaše srce in napolni vaš dom.

“Če boste Jezusu dovolili, bo takoj prišel v vaše srce in preplavil vaše srce in življenje s svojo prisotnostjo.”

Mnogi od vas imate domove, ki so polni napetosti. Domovi so razbiti. Otroci živijo samo z enim staršem. V preteklem letu je bilo zlomljenih veliko src in pretočenih veliko solz. Če boste Jezusu dovolili, bo takoj prišel v vaše srce in preplavil vaše srce in življenje s svojo prisotnostjo.

Ali imate prostor za Jezusa Kristusa? Ali pa ste tako zaposleni in tako okupirani z božičnimi okraski, da zamudite njegovo zmagoslavje, kot ga je pred davnimi časi krčmar? Ste Jezusa tako izrinili, da v gostilni vašega srca ni prostora zanj?

»Si Jezusa tako izrinil, da v gostilni tvojega srca ni več prostora zanj?«

Jezus lahko pride v vaše življenje in ga spremeni od vrha do dna. Lahko spremeni vaš dom. Lahko vam da novo ljubezen do vašega zakonca in vaših otrok. Pomaga lahko rešiti te napetosti v vašem domu in tiste težave v vašem delu in poslu. Najboljše od vsega pa je, da vam ponuja odpuščanje grehov in dar večnega življenja.

Nemogoče je razmišljati o božiču, ne da bi pomislili tudi na Veliki petek in Veliko noč, ko je umrl na križu za naše grehe in vstal od mrtvih. S križa ti Jezus govori: »Ljubim te. Nisi sam. Nisi pozabljen. Umrl sem, da te rešim.« Poziva le, da odpreš vrata svojega srca in ga povabiš vanj kot Odrešenika in Gospoda.

Ima on prvo mesto v tvojem srcu? Če ga nima, potem si mu zaprl vrata. Zanj nimaš prostora v gostilni svojega srca. Če pa odpreš vrata svojega srca in spustiš Jezusa noter, ti jamčim na podlagi Božje besede, da boš imel najlepši božič, kar jih poznaš. Še več, imel boš odpuščanje svojih grehov. Imel boš večno življenje. Imel boš zagotovilo, da boš po smrti šel v nebesa.

Če izgubiš zdravje, si lahko opomoreš. Če izgubiš svoj denar, si ga lahko povrneš. Če izgubiš družino, si lahko opomoreš. Toda brez Kristusa si izgubljen. Božič predstavlja upanje, edinstveno veselje, ki ga čutimo le v božičnem času, ker je rojen Kristus Odrešenik.

Si danes izgubljen? Kdaj je boljši čas za tebe kot v tem božičnem času?

Ne bodi kot človek, ki je zamudil božič. Naj danes božični Kristus pride v tvoje srce. Sprašuješ me kako. Odpri mu svoje srce s preprosto otroško vero in spusti Jezusa noter.

Narediti morate tri pomembne korake

Najprej, pokesajte se svojih grehov. Povejte Bogu, da vam je žal, da ste grešili, in da ste pripravljeni spremeniti svoj način življenja.

Drugič, s preprosto vero sprejmite Jezusa kot svojega Odrešenika in Gospoda.

Tretjič, bodite njegov učenec. Bodite pripravljeni zatajiti sebe in vzeti križ ter slediti Jezusu. 

Boste to storili danes? Zdaj lahko rečeš »DA« Kristusu. Molite naslednjo molitev:

»Bog, jaz sem grešnik. Žal mi je za moj greh. Pripravljen sem se odvrniti od svojega greha. Jezusa sprejemam kot svojega Odrešenika; Priznavam ga za svojega Gospoda. Od zdaj naprej mu želim slediti v občestvu njegove Cerkve. V Jezusovem imenu. Amen.«

Mnogim izmed vas se je zdaj v življenju rodil nov odnos z Jezusom Kristusom. To je začetek trajnega odnosa s Kristusom. Ta odnos bo spremenil in oblikoval vašo prihodnost, če dovolite Kristusu, da bo Gospodar vsakega dne, ki je pred vami.

“Če izgubiš zdravje, si lahko opomoreš. Če izgubiš svoj denar, si ga lahko povrneš. Če izgubiš družino, si lahko opomoreš. Toda brez Kristusa si izgubljen.”

Jezus je rekel: »Jaz sem prišel, da bi imeli življenje in ga imeli v obilju« (Janez 10,10). Bog želi, da uživate življenje v polnosti, in za to je naredil vse.

Če želite uživati življenje V POLNOSTI, morate storiti naslednje štiri stvari

Najprej, berite svoje Sveto pismo. Sveto pismo je hrana za vaše duhovno življenje in potrebuje hrano tako kot vaše fizično telo. Po svoji Besedi vam Bog govori in razkriva svoj načrt za vaše novo življenje.

Drugič, molite. Molitev je naša rešilna bilka do Boga. Vsak dan začnite z molitvijo in nato molite ves dan, ko se pojavi potreba. Prenesite vse svoje težave in bremena Bogu, ker se on zanima za vse, kar počnete: »Vso svojo skrb vrzite nanj, saj on skrbi za vas« (1 Peter 5,7). Bog je z vami in bo odgovoril na vaše molitve.

Tretjič, bodite Kristusova priča. Kamor koli greste, bodite njegov ambasador. Začnite živeti drugačno življenje in iščite priložnosti, da nekomu poveste o odrešenju v Kristusu.

Četrtič, obiskujte cerkev, kjer se zvesto oznanja Božja beseda. Sam ne moreš biti učinkovit kristjan, skupnost z drugimi verniki pa ti lahko pomaga rasti kot kristjan.

Božič predstavlja upanje, edinstveno veselje, ki ga čutimo samo v božičnem času, ker je rojen Kristus Odrešenik. Moja iskrena molitev je, da doživite božično veselje.

Vir: billygraham.com

Sorodni prispevki

Živite v ljubezni

“Odrešenje nas osvobodi, da skrbimo za druge na isti način, kot Kristus skrbi za nas.” Opazovati, kako malček posnema mamo ali očeta, je zabavno, vendar

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X