Skip to content

Razlogi, da se je vredno pokesati

Kaj nam pride v misli, ko slišimo besedo “kesanje”? Ne vem za vas, toda moj odnos s to besedo ni bilo vedno navdušujoč – večinoma zaradi tega, kako so jo drugi uporabljali. Zagotovo se s tem lahko poistovetite, če ste bili nekaj časa del cerkve.

Mogoče ste kdaj videli velik napis ob cesti ali na internetu: “POKESAJ SE ALI TE ČAKA PEKEL.” Mogoče ste srečali ljudi, ki so kričali na mikrofon v središču mestnega trga: “Pokesajte se!” Ponavadi mi je to sprožalo misli, da me čaka nekaj slabega. Toda kesanje ni nujno slaba beseda. 

Realnost resničnega kesanja je pravzaprav drugačna: Kesanje prinaša osebno svobodo v življenju!

Zaradi krvi Jezusa Kristusa smo – na tej strani večnosti – povabljeni k dnevnemu življenje kesanja, in sicer za našo osebno korist. Če pogledamo v Novo zavezo, ključna beseda za kesanje je metanoia. To besedo lahko definiramo kot “sprememba srca, ki spreminja življenje”. Zato je kesanje vedno bilo mogočno orodje v življenju kristjana.

Preprosto rečeno: Kesanje spreminja naše mišljenje o nečem.

“In nikar se ne prilagajajte temu svetu, ampak se tako preobražajte z obnovo svojega uma, da boste lahko razpoznavali, kaj hoče Bog, kaj je dobro, njemu všečno in popolno.” – Rimljanom 12,2

Bog želi, da vidite svoje bližnje na način, kot jih vidi On. To se zgodi po kesanju. On želi, da ljubite svojo ženo ali svojega moža, kakor ga ljubi On. To se zgodi po kesanju. Seznam se nadaljuje. To je povabilo od Boga, da vidimo stvari, kot jih vidi Bog. In to vodi v svobodo!

1. Kesanje omogoča, da začnemo razmišljati, kakor misli Jezus.

2. Kesanje poglobi našo intimnost z Bogom.

3. Kesanje ustvari mehko srce v naši notranjosti.

4. Kesanje prinaša v življenje osebno svobodo.

5. Kesanje omogoči, da vidimo ljudi, kakor jih vidi Jezus.

6. Kesanje obrodi zdrav sad v našem življenju.

7. Kesanje pomaga, da ne ohranjamo v srcu neodpuščanja in zamer.

Dokler se Jezus ne vrne, nas bo nekaj ves čas oblikovalo. Naša izbira je, ali bo to Jezus, kultura ali kaj drugega. Osebno želim narediti vse, da me bo lahko Bog oblikoval v podobnost Kristusu. Zame je kesanje dnevno opravilo. Ko Bogu dovolimo, da nas oblikuje v podobnost Kristusu, postanemo del procesa učenja misliti, kakor misli Bog. Kesanje je lahko težko, toda vredno je!

“Kajti tako vam je rekel Gospod Bog, Sveti Izraelov: Če se pokesate (spreobrnete) in ostanete mirni, boste rešeni, v mirovanju in zaupanju je vaša moč.” – Izaija 30,15

Vir: newspring.cc

Sorodni prispevki

Kaj pomeni biti odrešen?

Odrešenje se zgodi, ko posameznik prizna, da je grešnik, prosi Jezusa, naj prevzame nadzor nad njegovim življenjem, in se zaveže, da mu bo sledil. Apostol

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X