Skip to content

Dragocena kri

Vse, kar ima Bog, je lahko vaše! (Rimljanom 8,31) Odpuščanje vaših grehov, ozdravljenje vaših bolezni, osvoboditev iz vsakega sovražnikovega zatiranja – vse to lahko dobite po dragoceni krvi Gospoda Jezusa in njegovi odkupljajoči smrti na križu.

V Svetem pismu najdemo sedem osnovnih resnic o krvi Jezusa Kristusa:

Prvič: Jezusova kri nas je odrešila

»Saj veste, da vas iz vašega praznega življenja, ki ste ga podedovali od očetov, niso odkupile minljive reči, srebro ali zlato, ampak dragocena kri Kristusa, brezhibnega in brezmadežnega jagnjeta« (1 Peter 1,18-19).

Biti odrešen pomeni biti odkupljen nazaj. Potrebna je bila kri Božjega Sina, da nas je odrešila greha in hudičeve moči.

»Ne pripadate sebi, saj ste bili odkupljeni za visoko ceno« (1 Korinčanom 6,19-20).

»On ni prizanesel lastnemu Sinu, temveč ga je dal za nas vse« (Rimljanom 8,32).

Pred časom je bil ugrabljen francoski deček. Zanj so hoteli izsiliti odkupnino. Njegov oče je plačal ogromno vsoto denarja, da je dobil otroka nazaj. Toda Božja ljubezen je veliko večja in močnejša od ljubezni zemeljskega očeta, kajti cena, ki jo je bilo treba plačati za naše odrešenje, je bila dragocena kri njegovega Sina, življenje Jezusa Kristusa.

»Sin človekov ni prišel, da bi mu stregli, ampak da bi stregel in dal svoje življenje v odkupnino za mnoge« (Matej 20,28).

Drugič: Jezusova kri nas opravičuje

»Veliko bolj bomo torej po njem rešeni jeze zdaj, ko smo opravičeni z njegovo krvjo« (Rimljanom 5,9). Baraba, tat in morilec, bi moral biti križan zaradi svojih zločinov. Toda Jezus je umrl namesto njega in Baraba je bil oproščen in izpuščen. Sveto pismo pravi:

»Vsi so grešili in so brez Božje slave«»ni ga, ki bi delal dobro, ni ga, niti enega« in: »Duša, ki greši, bo umrla«; kajti »plačilo za greh je smrt.«

Toda Jezus je umrl namesto nas. Bog je preklical našo smrtno obsodbo in zato lahko po Jezusovi krvi prejmemo popolno odpuščanje: po Kristusovi krvi smo opravičeni.

Tretjič: Jezusova kri posvečuje vernike 

»Zato je tudi Jezus trpel zunaj vrat, da bi ljudstvo posvetil s svojo krvjo« (Hebrejcem 13,12).

Zahvaljujoč Jezusovi krvi lahko živite posvečeno življenje, življenje, očiščeno greha in pripravljeno za Boga. Stare želje zbledijo, slabe navade izginejo, greh izgubi privlačnost in skušnjave svojo moč. To je mislil Jezus, ko je rekel: »Moraš se znova roditi – samo ponovno rojeni bo mogel videti Božje kraljestvo« (paraf. Janez 3,3-7).

»Če je kdo v Kristusu, je nova stvaritev; staro je minilo, glej, vse je postalo novo« (2 Korinčanom 5,17).

Jezusova kri te lahko očisti (1 Janez 1,7) in te naredi primernega za nebesa.

Četrtič: Po Jezusovi krvi imamo dostop do Boga 

»Zdaj pa ste v Kristusu Jezusu vi, ki ste bili nekoč oddaljeni, postali po Kristusovi krvi bližnji« (Efežanom 2,13).

Grešna oseba ne more stati pred čistim in svetim Bogom in: »Vsi smo postali kakor umazanec, vsa naša pravična dela kakor umazana obleka« (Izaija 64,6). »Če pa živimo v luči, kakor je v luči on sam, smo med seboj v občestvu in kri Sina Jezusa nas očiščuje vsakega greha« (1 Janez 1,7).

Tako pa lahko stopimo pred Boga, kot da nikoli ne bi grešili, to je brez občutka krivde ali obsodbe. To je privilegij vsakega Božjega otroka, kajti Kristus je prelil svojo kri, da bi nas pripeljal k Bogu. Jezus pravi: »Jaz sem pot, resnica in življenje. Nihče ne pride k Očetu razen po meni« (Janez 14,6).

Petič: Jezusova kri je odkupila cerkev 

»… Božjo cerkev, ki si jo je pridobil s svojo krvjo« (Apostolska dela 20,28).

»Kristus (je) vzljubil Cerkev in dal zanjo sebe« (Efežanom 5,25).

Člani prave cerkve so vsi tisti, ki so bili oprani v dragoceni Jezusovi krvi. Kakor je bila kri na podbojih za Izraelove otroke znamenje izhoda iz Egipta, tako je Jezusova dragocena kri znamenje poklicanih iz  sveta – znamenje njegove cerkve. Član resnične Jezusove cerkve si lahko le, če sprejmeš Gospoda Jezusa za svojega osebnega Odrešenika in dovoliš, da so tvoji grehi oprani z njegovo dragoceno krvjo.

Šestič: Po Jezusovi krvi imamo moč nad hudičem 

»Toda oni so ga premagali zaradi krvi Jagnjeta in zaradi besede svojega pričevanja…« (Razodetje 12,11).

Satan je avtor greha, strahu in bolezni. »Božji Sin pa se je razodel prav zato, da bi uničil hudičeva dela« (1 Janez 3,8).

S Kristusovo smrtjo in vstajenjem, je bil satan za vedno poražen. Zato je po Jezusovi dragoceni krvi tu zmaga nad vso sovražnikovo močjo.

Ta zelo dragocena kri te lahko očisti greha, lahko te ozdravi in te zaščiti pred boleznijo, lahko te osvobodi tesnobe, strahu in vsakega zatiranja sovražnika, ki želi mučiti dušo. V Jezusovi dragoceni krvi je moč.

Sedmič: Jezusova kri je téma našega slavljenja

»In peli so novo pesem: ‘Vredno si, da vzameš knjigo in odtrgaš njene pečate, ker si bilo zaklano in si s svojo krvjo odkupilo Bogu ljudi iz vsakega rodu, jezika, ljudstva in naroda…’« (Razodetje 5,9).

O, moj prijatelj, kakšno edinstveno veselje in kakšna radost je biti Božji otrok! Vse odrešenje je prisotno v dragoceni Jezusovi krvi!

Nekega dne mu bom pel hvalnico v slavi. Potem bom združen s tisto veliko množico iz vsake dežele in naroda, z odrešenimi iz vseh časov, ki so bili oprani v dragoceni Jezusovi krvi, in takrat bo to naša téma za vedno in za vedno. 

Želiš tudi ti biti tam? Si res rešen? Imaš v srcu gotovost, da si Božji otrok? Potem zdaj sprejmi Gospoda Jezusa kot svojega osebnega Odrešenika.»Če pa svoje grehe priznavamo, nam jih bo odpustil in nas očistil vse krivičnosti, saj je zvest in pravičen.« Kri Jezusa Kristusa, Božjega Sina, nas očiščuje vsakega greha (1 Janez 1,7-9). Aleluja!

Vir: Brian Williams; “Das kostbare Blut Jesu Christi”, Die Geistes Fülle

Sorodni prispevki

Bog je dober – res?

Že od otroštva smo govorili: »Bog je dober, Bog je velik, zahvalimo se mu za vse, kar prejemamo.« Res verjamemo v to? Smo popolnoma prepričani,

Več »
MS-logo-2017 w-02

BOGOSLUŽJA

Vsako nedeljo ob 9. uri.
Dobrodošli!

URNIK BOGOSLUŽIJ

NASLOV

Ciril Metodova ul. 1a
9000 Murska Sobota

Back To Top
Search
X